Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Των πρακτόρων η σχολή

Του Χρήστου Μπολώση

Με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση διάβασα στη «δημοκρατία» ότι η ΕΥΠ, η οποία εποπτεύεται από το γραφείο του κ. πρωθυπουργού, ιδρύει Ακαδημία Πρακτόρων.

Ασφαλώς και ήταν κάτι που έλειπε. Διότι δεν μπορεί, κύριε, ο πάσα ένας να γίνεται κατάσκοπος ή πράκτορας χωρίς να έχει εκπαιδευτεί καταλλήλως. Ακόμα και ο μέγας Τζέιμς Μποντ θυμόμαστε τι εκπαίδευση λάμβανε από τον Κιου.

Πάντως, ακόμα μια φορά ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος είναι μπροστά. Έτσι, από το 1967 ακόμα κυκλοφόρησε η ταινία «Βοήθεια, φαλακρός πράκτωρ 000», που αναφέρεται στη λειτουργία μιας σχολής πρακτόρων, της οποίας εκλεκτός σπουδαστής ήταν ο Θανάσης Βέγγος.

Θα μπορέσουν οι αρμόδιοι να αναζητήσουν το καταστατικό της σχολής και να το προσαρμόσουν στις σύγχρονες ανάγκες της υπό ίδρυση ακαδημίας.

Όσο για τον ύμνο, είναι έτοιμος: «Των πρακτόρων η σχολή/είναι χρήσιμη πολύ/οι καλοί της μαθηταί/δεν ξεκουράζονται ποτέ/Όταν βγάλω τη σχολή/θα αμείβομαι πολύ/και για να περνώ καλά/θα επωμισθώ βάρη πολλά κ.λπ.».

Ευελπιστούμε ότι με αυτή τη σχολή θα σταματήσουν ερασιτεχνικές παρακολουθήσεις τύπου Μαυρίκη (ο Κων. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Ανδρέα) και predator (ο Κυρ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε όλους και κανένας δεν σκοτίστηκε).

Τώρα όλα αυτά θα γίνονται από επαγγελματίες. Νοικοκυρεμένα πράγματα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.