Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

To Ingenuity κάνει την ανθρωπότητα να υποκλίνεται με αυτά τα πλάνα του Άρη (video)

Η NASA μοιράστηκε ένα video το οποίο χαρτογραφεί όλες τις πτήσεις του ελικοπτέρου  Ingenuity στον Άρη. Το Ingenuity έγινε το πρώτο διαστημικό σκάφος το οποίο κατάφερε να πετύχει ελεγχόμενη πτήση σε άλλο πλανήτη, όταν οι έλικες του εκκινούσαν για πρώτη φορά πάνω από την επιφάνεια του Άρη τον Απρίλιο του 2021.

Λίγο μετά την πρώτη επιτυχημένη πτήση, το drone πραγματοποίησε άλλες 71 συνολικά καλύπτοντας μια απόσταση των 11 μιλίων. Η αποστολή τελείωσε τον Ιανουάριο, λόγω μιας απότομης προσγείωσης και της ζημιάς που έπαθε σε έναν έλικα. Στο video η NASA περιλαμβάνει πλάνα, μεταξύ αυτών και από τις χαρακτηριστικότερες πτήσεις στον Άρη, όπως την μεγαλύτερη σε διάρκεια 12, 169.5 δευτερόλεπτα, την υψηλότερη πτήση στα 24 μέτρα, τις πιο γρήγορες, με ταχύτητα 10 μέτρα το δευτερόλεπτο και τη πτήση, τη μεγαλύτερη σε απόσταση 69,705 μέτρα.

To Ingenuity ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες, ανεβαίνοντας ψηλότερα και ταχύτερα από ό,τι φανταζόμασταν προηγουμένως», αναφέρει η NASA σε μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο. «Σχεδιασμένο να αποτελεί μια επίδειξη για το τι μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία στις διαστημικές αποστολές και που δεν θα πραγματοποιούσε περισσότερες από πέντε δοκιμαστικές πτήσεις σε 30 ημέρες, το Ingenuity πέταξε τελικά πάνω από 14 φορές μακρύτερα από την αναμενόμενη απόσταση και κατέγραψε περισσότερες από δύο ώρες συνολικού χρόνου πτήσης».

Οι εξαιρετικές επιδόσεις του ελικοπτέρου ανοίγουν το δρόμο για την αποστολή DragonFly στο μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου που θα λάβει χώρα το 2028.

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.