Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Για πρώτη φορά ερευνητές μιλούν με φάλαινα – Άκου εδώ τη συνομιλία

Για πρώτη φορά ερευνητές κατάφεραν να συνομιλήσουν με μια φάλαινα. Ήταν το 2021 στα ανοιχτά της Αλάσκας όταν η ομάδα των έξι επιστημόνων του SETI έπαιξε μια ηχογράφηση χρησιμοποιώντας ένα υποβρύχιο ηχείο. Έμειναν έκπληκτοι όταν μια φάλαινα τύπου καμπούρα απάντησε. Οι επιστήμονες την ονόμασαν Τουέιν.

Είναι σαν να βιώνεις έναν άλλο κόσμο. Τους ακούς να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Μετά υπάρχει αυτή η μεγάλη αναπνοή, μπορείς να τη δεις, και είναι όλοι μαζί σαν ομάδα. Είναι απλά απίστευτο, λέει η Josie Hubbard, η οποία μελετά την συμπεριφορά των ζώων.

Η ίδια βρισκόταν στο ερευνητικό σκάφος στην Αλάσκα, όταν συνάντησε για πρώτη φορά φάλαινες καμπούρες. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, πρέπει να σταματήσεις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τις φάλαινες και να σβήσεις τη μηχανή σου”, λέει η Hubbard. Σπάνια, οι φάλαινες μπορεί να πλησιάσουν. Σε αυτή την περίπτωση, η 38χρονη Τουέιν όντως κινήθηκε προς το σκάφος.

H Josie Hubbard αποτελεί μέλος της ομάδας Search for Extraterrestrial Intelligence (Seti) η οποία προσπαθεί να κατανοήσει την επικοινωνιακή πολυπλοκότητα kai τη νοημοσύνη αυτών των φαλαινών. Μπορείτε να ακούσετε τους χαρακτηριστικούς ήχους στο video που ακολουθεί.

Πηγή: techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.