Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μία ακόμα τέτοια «νίκη» και… χαθήκατε!

Του Γιώργου Καρβουνιάρη

 

Πύρρειος ή καδμεία νίκη: Η νίκη που συνοδεύεται από τον όλεθρο του νικητή.

Νομίζω πως δεν θα μπορούσε κανείς να περιγράψει με πιο πλήρη τρόπο, το αποτέλεσμα της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή, επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και συνυπέγραψαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

Μπορεί η Ν.Δ. να επαίρεται για την καταψήφιση της πρότασης (όπως ήταν αναμενόμενο) λόγω των συσχετισμών στην παρούσα βουλή και τα φιλικά της ΜΜΕ να το παρουσιάζουν έτσι ακριβώς, ή να το υποβαθμίζουν θεματολογικά, αλλά ο κόσμος, η κοινωνία, είδε και έβγαλε τα συμπεράσματά της.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καραμανλής που αρνούνταν πεισματικά να έρθουν στη βουλή για να απολογηθούν για το έγκλημα των Τεμπών, σύρθηκαν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με αμείλικτα ερωτήματα.

Φυσικά τα ερωτήματα δεν απαντήθηκαν αλλά αυτό το είδαν όλοι, και οι «αρνητές» παραδόθηκαν στη χλεύη της κοινωνίας αλλά και της ιστορίας.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Διότι οι αλαζόνες που το μόνο που γνωρίζουν άριστα, είναι να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, «λασπώνοντας» ανθρώπους και εξαγοράζοντας συνειδήσεις, επιχείρησαν για μία ακόμη φορά να μειώσουν αυτόν που φοβούνται περισσότερο. Με θεωρίες συνωμοσίας και συνειρμούς από σκοτεινά καταγώγια όπου βυσσοδομούν διαρκώς, προσπάθησαν να εμπλέξουν τον Νίκο Ανδρουλάκη σε σενάρια διαπλοκής, επειδή τόλμησε να καταθέσει την πρόταση μομφής και να ενώσει τη κεντροαριστερά σε έναν κοινό στόχο.

Έσκαβαν έναν μεγάλο και βαθύ λάκκο στον οποίο έπεσαν μέσα. Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αποχωριστεί δύο υπουργούς του, που ήταν και από τους στενότερους συνεργάτες του. Το έχει κάνει και άλλες φορές (στο Μισελ- Gate, στην υπόθεση των υποκλοπών και αλλού) καθώς το κύριο μέλημα είναι να μην  μπαίνει ο ίδιος στο κάδρο των ευθυνών.

Μην έχετε καμία απολύτως αμφιβολία ότι αν ζορίσουν και άλλο τα πράγματα θα πετάξει και τον Κ. Καραμανλή σαν την τρίχα απ ΄το ζυμάρι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να λέει ότι βγήκε νικητής αλλά ούτε ο ίδιος δεν το πιστεύει.

Καλό θα ήταν για το ίδιο και τους… «αρίστους» του να διαβάσουν λίγη ιστορία. Επειδή πιθανότατα δεν θα μπουν στον κόπο, να τους θυμίσω ότι ο Πλούταρχος γράφει πως όταν ένας στρατιώτης πλησίασε τον Πύρρο (μετά τη γνωστή μάχη το 279 π.Χ. με τους Ρωμαίους) για να τον συγχαρεί, αυτός του απάντησε, «Μια ακόμα νίκη επί των Ρωμαίων και θα χαθούμε εντελώς»!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.