Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ!!! ZELENSKY ΚΑΙ SYRSKYΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ– ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΡΩΣΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ

Oleksandr Syrskyi (Αρχηγός Ουκρανικού στρατού): Το μέτωπο δέχεται ασφυκτική πίεση ανατολικά Chasiv Yar και δυτικά Avdiivka – Οι Γάλλοι είναι τρομοκρατημένοι, φοβούνται μήπως γίνουν στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία

 Όταν ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky και ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού Oleksandr Syrskyi προειδοποιούν ότι υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος κατάρρευσης του Ουκρανικού μετώπου… οποιοδήποτε άλλο σχόλιο είναι περιττό…
Εν τω μεταξύ στις κατευθύνσεις Seversk, Chasiv Yar και Avdiivka η κατάσταση για τους Ουκρανούς είναι απλά δραματική με τεράστιες απώλειες…
Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι χτύπησαν 3 ρωσικά αεροδρόμια και μάλιστα κατέστρεψαν σχεδόν 10 πολεμικά αεροπλάνα των Ρώσων…
Αλλά οι αποδείξεις, οι δορυφορικές εικόνες έρχονται να αποδείξουν όχι μόνο τα fake news των Ουκρανών αλλά και το πώς κατασκευάζουν ψεύτικες ειδήσεις
Όπως ότι αναχαιτίζουν τους ρωσικούς πυραύλους αλλά ενώ όλοι οι πύραυλοι αναχαιτίζονται έχει καταστραφεί το 80% των υποδομών ενέργειας… προφανώς μόνο οι Ουκρανοί μπορούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.
Οι Γάλλοι από την άλλη πλευρά παρακαλούν τους ρώσους να μην στοχοποιήσουν τοΓαλλικό στρατιωτικό σώμα 2.000 στρατιωτών που θα φθάσει στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι ήταν ξεκάθαροι, οι Γάλλοι θα είναι στόχος προτεραιότητας…
Εν τω μεταξύ ο Andriy Ermak του Γραφείου του Zeelensky δήλωσε ότι μια συμφωνία Ουκρανίας με Ρωσία είναι πλέον αδύνατη…

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Η Ουκρανία δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτοβουλία των Ρώσων στο πεδίο της μάχης – Χρειάζονται 25 Patriot

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανέφερε ότι η Ουκρανία δεν έχει αρκετά οπλικά συστήματα για να αμφισβητήσει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης.
Κατά τον Zelensky οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν επί του παρόντος αρκετά πυρομαχικά για να ξεκινήσουν και να διατηρήσουν μελλοντικές αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις και επανέλαβε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν drones για να αντισταθμίσουν εν μέρει τις ελλείψεις πυρομαχικών πυροβολικού σε όλο το θέατρο.
Επίσης τόνισε ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει αντίμετρα για να στερήσει από τις ρωσικές δυνάμεις την ικανότητα να προετοιμάσουν και να διεξάγουν σημαντικές επιθετικές προσπάθειες και όχι μόνο να βασίζεται σε αμυντικές επιχειρήσεις.
Ο Zelensky δήλωσε ότι το χτύπημα των συγκεντρώσεων ρωσικής δύναμης είναι ένα τέτοιο αντίμετρο, αλλά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν διαθέτουν όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσουν τις συγκεντρώσεις ρωσικών δυνάμεων και άλλους στόχους που είναι απαραίτητοι για την υπονόμευση των ρωσικών επιχειρήσεων.
Ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν ζητήσει επί μακρόν έγκαιρη και διαρκή δυτική στρατιωτική βοήθεια που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να διεξάγει αμυντικές και αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις όταν είναι ο βέλτιστος χρόνος για την Ουκρανία να αναλάβει τέτοιες προσπάθειες, σε αντίθεση με το ότι οι ελλείψεις υλικού περιορίζουν την ικανότητα της Ουκρανίας να σχεδιάζει και να εκτελεί επιχειρήσεις.
Ο Zelensky δήλωσε ότι οι καθυστερήσεις στη βοήθεια ασφαλείας ανάγκασαν την Ουκρανία να παραχωρήσει την πρωτοβουλία του πεδίου μάχης στη Ρωσία και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να σχεδιάσει μια επιτυχημένη αντεπίθεση ή αμυντική προσπάθεια χωρίς να γνωρίζει πότε και τι είδους βοήθεια θα λάβει η Ουκρανία
Οι New York Times ανέφεραν στις 5 Απριλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είναι κοντά στην πλήρη έλλειψη ορισμένων τύπων πυρομαχικών και ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι παρατήρησαν ένα πλεονέκτημα ρωσικού πυροβολικού σε όλη την πρώτη γραμμή. Ουκρανοί στρατιώτες φέρεται να είπαν στους New York Times ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν επί του παρόντος αρκετά πυρομαχικά διασποράς που είναι αποτελεσματικά στην απόκρουση των επιθέσεων του ρωσικού πεζικού, αλλά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε οβίδες πυροβολικού υψηλής έκρηξης που απαιτούνται για την απόκρουση μηχανοκίνητων επιθέσεων.

Θα χρειαστούν 25 συστήματα Patriot

O Zelensky τόνισε ότι είναι απαραίτητη πρόσθετη δυτική βοήθεια ασφαλείας για τις ουκρανικές δυνάμεις για να υπερασπιστούν αποτελεσματικά τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας ενάντια στην εντεινόμενη ρωσική εκστρατεία χτυπήματος και τις αυξημένες ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής.
Η Ουκρανία θα χρειαστεί επιπλέον 25 συστήματα αεράμυνας Patriot, πιθανώς εκτοξευτές, για να επεκτείνει την πλήρη κάλυψη αεράμυνας σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας.
Ο Zelensky προειδοποίησε ότι εάν οι ρωσικές δυνάμεις διατηρήσουν τον ρυθμό των σημερινών επιθέσεων πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η Ουκρανία πιθανότατα δεν θα έχει τα αποθέματα πυραύλων αεράμυνας που απαιτούνται για την προστασία των ουκρανικών πόλεων και ζωτικής σημασίας υποδομές.
Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να εκμεταλλεύονται την ήδη υποβαθμισμένη ομπρέλα αεράμυνας της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να καταρρεύσει το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη μακροπρόθεσμη αμυντική βιομηχανική ικανότητα της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές επιθέσεις πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών πιέζουν συνεχώς την περιορισμένη αεράμυνα της Ουκρανίας και ανάγκασαν την Ουκρανία να λάβει δύσκολες αποφάσεις σχετικά με την παροχή κάλυψης αεράμυνας μεταξύ μεγάλων πληθυσμιακών κέντρων στο πίσω μέρος και ενεργών περιοχών της πρώτης γραμμής.
Η αραιή και ασυνεπής κάλυψη αεροπορικής άμυνας κατά μήκος του μετώπου πιθανότατα διευκόλυνε την εντατικοποίηση των κατευθυνόμενων βομβών ολίσθησης από τη Ρωσία, τις οποίες οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν για τακτικό αποτέλεσμα κατά την κατάληψη της Avdiivka στα μέσα Φεβρουαρίου 2024.

Όλα τα F-16 μαζί θα καλύψουν μόνο το 10% των αναγκών

Ο Zelensky προειδοποίησε ότι η άφιξη όλων των μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας το 2024 θα παράσχει στην Ουκρανία μόνο το 10% των μαχητικών αεροσκαφών που θα χρειαζόταν η Ουκρανία για να νικήσει πλήρως τη ρωσική αεροπορία και να αποκαταστήσει την ικανότητα της Ουκρανίας να λειτουργεί αποτελεσματικά στον εναέριο χώρο.
Ο Zelensky δήλωσε ότι η Ουκρανία θα χρειαστεί έναν συνδυασμό συστημάτων αεράμυνας και μαχητικών αεροσκαφών για την καταπολέμηση της ρωσικής αεροπορικής απειλής, δηλαδή για να αποτρέψει τη ρωσική χρήση κατευθυνόμενων βομβών ολίσθησης
Η περαιτέρω υποβάθμιση της ομπρέλας αεράμυνας της Ουκρανίας όχι μόνο θα περιόριζε την ικανότητα της Ουκρανίας να προστατεύει κρίσιμα στοιχεία της πολεμικής της προσπάθειας στα μετόπισθεν, αλλά πιθανότατα θα επέτρεπε στη ρωσική αεροπορία παρατεταμένη ασφαλή λειτουργία κατά μήκος της πρώτης γραμμής.
Μια τέτοια ασφάλεια θα επέτρεπε στις ρωσικές δυνάμεις να αυξήσουν σημαντικά τις επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης σε κλίμακα και πιθανώς ακόμη και να επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να διεξάγουν αεροπορικές επιχειρήσεις ρουτίνας μεγάλης κλίμακας εναντίον υλικοτεχνικής υποστήριξης με καταστροφικό αποτέλεσμα.

Oleksandr Syrskyi (Αρχηγός Ουκρανικού στρατού): Το μέτωπο δέχεται ασφυκτική πίεση ανατολικά Chasiv Yar και δυτικά Avdiivka

Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi προειδοποίησε στις 6 Απριλίου ότι μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση έχει εμφανιστεί ανατολικά του Chasiv Yar και δυτικά της Avdiivka στην περιφέρεια Donetsk, και οι δύο περιοχές όπου παρατηρείται εντατικοποίηση των ρωσικών μηχανοκίνητων επιθέσεων.
Ο Syrskyi παρατήρησε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν επιθέσεις πεζικού σε διμοιρία, και μερικές φορές σε μέγεθος τάγματος σε ξεχωριστές κατευθύνσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις με μαζική υποστήριξη τεθωρακισμένων εξακολουθούν να προσπαθούν να διαπεράσουν τις ουκρανικές άμυνες δυτικά της Avdiivka.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 6 Απριλίου υποδεικνύουν ότι στοιχεία της ρωσικής 90ης μεραρχίας τανκς φρουρών (41ος Στρατός Συνδυασμένων Όπλων [CAA], Κεντρική Στρατιωτική Περιοχή [CMD]) διεξήγαγαν πρόσφατα μηχανοκίνητη επίθεση νοτιοανατολικά του Umanske (δυτικά της Avdiivka),
Κατά τον Oleksandr Syrskyi «μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση υφίσταται στην κατεύθυνση Bakhmut (Artemovsky) στις περιοχές ανατολικά του Chasiv Yar και του Kleshcheevka, στην Avdiivka στις περιοχές Berdychi, Orlovka, Vodyanoy, Pervomaisky, στο Novopavlovsky στην περιοχή Novomikhailovka».
Στις κατευθύνσεις Lima, Orekhiv και Kherson, η κατάσταση παραμένει επίσης τεταμένη, πρόσθεσε ο γενικός διοικητής.
Ο διευθυντής της CIA Robert Burns δήλωσε προηγουμένως ότι χωρίς πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία θα αναγκαζόταν να συμφωνήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τους όρους της Ρωσίας.
Κατά τη γνώμη του Robert Burns, η έλλειψη αμερικανικής υποστήριξης θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποχώρηση και απώλεια εδάφους για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Όπως ανέφερε η εφημερίδα Mundo, επικαλούμενη Ουκρανό στρατιωτικό αξιωματούχο, η Ουκρανία θα χάσει εάν δεν λάβει πυρομαχικά από τη Δύση στο εγγύς μέλλον.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Orban, με τη σειρά του, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι σε θέση να παράσχει στην Ουκρανία επαρκείς οικονομικούς πόρους που θα της επιτρέψουν να επιτύχει μια στρατιωτική νίκη στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η κρίσιμη στρατηγικά πόλη Chasiv Yar θα πέσει γρήγορα, η Ουκρανική άμυνα θα καταρρεύσει

Τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν να διαπεράσουν τις άμυνες της πόλης Chasiv Yar και να εισέλθουν στην πόλη, προειδοποίησε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Τα γεγονότα συμβαίνουν τώρα με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς, έτσι ώστε τις τελευταίες δύο ημέρες λάβαμε αναφορές ότι τα ρωσικά στρατεύματα έφτασαν στις πύλες του Chasiv Yar ή Chasov Yar.
Η κατάληψη της πόλης μπορεί να είναι δύσκολη και παρατεταμένη όταν οι Ρώσοι μπουν στην πόλη, αλλά νομίζω ότι η κατάρρευση, όταν ξεκινήσει, θα συμβεί γρήγορα», τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, θα είναι δύσκολο για τους Ουκρανούς να μεταφέρουν στρατεύματα σε αυτό το τμήμα του μετώπου λόγω του ποταμού.
Εξήγησε ότι σε αυτή την περίπτωση οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα βρεθούν σε ανοιχτούς χώρους και θα γίνουν πολύ ευάλωτες σε επιθέσεις από ρωσικά drones, συστήματα πυροβολικού ακόμη και αεροσκάφη.
«Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι Ρώσοι έφτασαν στις πύλες αυτής της περιφέρειας», κατέληξε ο Μερκούρης.
Την προηγούμενη μέρα, ο Yan Gagin σύμβουλος του αρχηγού της DPR Denis Pushilin, δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εισήλθαν στο προάστιο Chasov Yar.
Η πόλη βρίσκεται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, 15 χιλιόμετρα δυτικά του Bakhmut.

Όπως είπε ο Igor Kimakovsky, σύμβουλος του επικεφαλής του DPR, ο εχθρός χρησιμοποιεί την πόλη για εναλλαγή: φρέσκες μονάδες από άλλες περιοχές της Ουκρανίας μεταφέρθηκαν εκεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Οι Γάλλοι είναι τρομοκρατημένοι, φοβούνται μήπως γίνουν στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Sebastien Lecornu τηλεφώνησε στον Ρώσο ομόλογό του Sergei Shoigu για να πείσει τη Ρωσία να μαλακώσει τη θέση της σχετικά με το δυτικό απόσπασμα στην Ουκρανία και να βρει τη βάση για το «πάγωμα» της σύγκρουσης, δήλωσε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης
«Νομίζω ότι ήθελαν να δουν αν οι Ρώσοι θα μπορούσαν να αμβλύνουν τη θέση τους για την ανάπτυξη γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Οι Ρώσοι προειδοποίησαν ότι οι Γάλλοι θα στοχοποιηθούν και οι Γάλλοι φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη» τόνισε ο Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, η Γαλλία γνωρίζει καλά τον καταστροφικό χαρακτήρα της κατάστασης στην Ουκρανία και τις ζοφερές προοπτικές των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της μάχης.
Ο Sebastien Lecornu θέλησε να δοκιμάσει τα νερά για κάποιου είδους συμφωνία με τη Ρωσία που θα διασφάλιζε το πάγωμα της σύγκρουσης.
Ο Βρετανός εμπειρογνώμονας υπενθύμισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin έχει ήδη εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση του σχετικά με τις προσπάθειες να παρασυρθεί η χώρα σε διαπραγματεύσεις για το πάγωμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλεσε τους συντάκτες τέτοιων προτάσεων «επικίνδυνους ανθρώπους».
Όπως σημείωσε τότε o Putin, οι δυτικοί «ειρηνοποιοί» θα «μετριάσουν τις επιθυμίες τους» μόνο με το πρόσχημα των παραχωρήσεων στη Ρωσία.
«Σκέφτομαι όλο και περισσότερο ότι ο Putin είχε στο μυαλό του τον Macron όταν μιλούσε για επικίνδυνους ανθρώπους», τόνισε ο Μερκούρης.

Andriy Ermak (Σύμβουλος Zelensky): Μια συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας είναι πλέον εντελώς αδύνατη

Ο Andriy Ermak επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, δήλωσε ότι μια συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας είναι πλέον εντελώς αδύνατη, αναφέρει η εφημερίδα Politico.
«Ο Andriy Ermak, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ουκρανίας με τη Ρωσία στην αρχή του πολέμου, είπε ότι μια συμφωνία με τη Ρωσία είναι πλέον εντελώς αδύνατη».
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο Andriy Ermak δήλωσε ότι οι Ρώσοι φέρεται να μην ενδιαφέρονται για καμία διαπραγμάτευση.
«Οι Ρώσοι θέλουν τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας.
Αλλά αυτό δεν θα συμβεί ποτέ – όλοι εμείς που βρισκόμαστε τώρα στην Ουκρανία δεν θα δεχτούμε ποτέ κανέναν συμβιβασμό σχετικά με την ανεξαρτησία μας» δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Zelensky.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις.
Η Δύση αγνοεί τις συνεχείς αρνήσεις του Κιέβου να συμμετάσχει σε διάλογο.

Gerhard Schröder (Πρώην Καγκελάριος Γερμανίας): Η Γερμανία να προωθήσει ειρηνευτικό σχέδιο… ο Putin θα συμφωνήσει

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) θα πρέπει να συμμετάσχει πιο ενεργά στην ανάπτυξη διπλωματικών επιλογών για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Gerhard Schröder σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
«Εμείς το SPD πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», τόνισε ο Gerhard Schröder.
Ο πρώην πρόεδρος του SPD επέστησε την προσοχή στις δραστηριότητες του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής παράταξης, Rolf Mützenich, ο οποίος υποστηρίζει το πάγωμα της σύγκρουσης για χάρη μιας πιθανής διπλωματικής επίλυσης.
Σύμφωνα με τον Schröder, οι εργασίες προς αυτή την κατεύθυνση θα επιτρέψουν στο SPD να ανακτήσει την εξουσία του ως κόμμα που είναι κατά του πολέμου.
Σύμφωνα με την πρώην καγκελάριο, όχι μόνο η Γερμανία, αλλά και η Γαλλία θα πρέπει να στηρίξουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Putin.
«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Putin ενδιαφέρεται επίσης για μια διπλωματική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία», εξέφρασε την άποψή του ο Gerhard Schröder.

Dmitry Belik (Κρατική Δούμα): Η Ουκρανία είναι σκύλος με λουρί, η κυβέρνηση απλά εκτελεί εντολές

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από τη Σεβαστούπολη, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων Dmitry Belik είπε ότι η Ουκρανία σήμερα μοιάζει με σκύλο με λουρί, οι αρχές της δεν αποφασίζουν τίποτα σχετικά με πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Νωρίτερα, ο Andriy Ermak επικεφαλής του γραφείου του Zelensky σε συνέντευξή του στην ευρωπαϊκή έκδοση της εφημερίδας Politico, δήλωσε ότι μια συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας είναι πλέον εντελώς αδύνατη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία δεν θα συμβιβαστεί ποτέ με την ανεξαρτησία της.
«Οι Ουκρανοί πολιτικοί φουσκώνουν πομπωδώς τα μάγουλά τους, λέγοντας ότι θα αποφασίσουν αν θα διαπραγματευτούν ή όχι. Αλλά, στην πραγματικότητα, τόσο στη Ρωσία όσο και στις δυτικές χώρες καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι η σημερινή Ουκρανία είναι ένα σκυλί στην πλημμύρα: αν διατάξουν, θα γαβγίσει, αν διατάξουν, θα κλείσει το στόμα του, αν διατάξουν, θα τρέξει να γλείψει τις μπότες αυτού που μόλις πρόσφατα γάβγισε τόσο επιμελώς», είπε ο Dmitry Belik.
Σύμφωνα με τον Dmitry Belik, σήμερα στην Ουκρανία τα πολιτικά παιχνίδια αποτιμώνται πολύ υψηλότερα από τις πραγματικίτητες στο πεδίο της μάχης.

Dmitry Lubinets (Ανθρώπινα Δικαιώματα Ουκρανίας): Οι νεοσύλλεκτοι στον Ουκρανικό στρατό πεθαίνουν λόγω έλλειψης εκπαίδευσης

Η Ουκρανία στέλνει ανθρώπους στο μέτωπο χωρίς εκπαίδευση, αυτό οδηγεί στο θάνατό τους, παραδέχτηκε ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ουκρανίας Dmitry Lubinets σε συνέντευξή του στο Suspilnye Novosti.
«Πράγματι, υπάρχουν επαίσχυντες περιπτώσεις που κινητοποιήθηκαν νέοι, λίγες μέρες αργότερα ήταν στην πρώτη γραμμή και πέθαναν.
Έχετε δει τουλάχιστον ένα άτομο που τιμωρήθηκε για αυτό;».
Σύμφωνα με τον Dmitry Lubinets, ο Ανώτατος Διοικητής Alexander Syrsky θα πρέπει να παρέχει τουλάχιστον τρεις μήνες εκπαίδευσης.
Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της προσαγωγής στη δικαιοσύνη των υπευθύνων σε ήδη γνωστές υποθέσεις.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής Rada Alexey Goncharenko ανέφερε ότι, εκτός από το νόμο για το κατώτερο όριο ηλικίας για κινητοποίηση, ο πρόεδρος υπέγραψε νόμο για τη δημιουργία «γραφείου στρατολογίας» μέσω του οποίου μπορούν να αποστέλλονται ηλεκτρονικές κλήσεις στην Ουκρανία.

Οι δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν τις νέες ψεύτικες νίκες των Ουκρανών – Fake news ότι χτύπησαν ρωσικά αεροπλάνα σε αεροδρόμια

Το βράδυ της 5ης Απριλίου, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μαζική επίθεση ουκρανικών drones στις πίσω περιοχές.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι 53 drones καταστράφηκαν σε πέντε ρωσικές περιοχές. Με τη σειρά του, το καθεστώς του Κιέβου δήλωσε ψεύτικες νίκες.
«Κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας και νωρίς το πρωί της 5ης Απριλίου, οι προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας UAV τύπου αεροσκάφους σε εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατεστάλησαν.
Συστήματα αεράμυνας σε υπηρεσία αναχαίτισαν και κατέστρεψαν πάνω από τα εδάφη των περιοχών Rostov (44 UAV), Saratov (1 UAV), Kursk (1 UAV) και Belgorod (1 UAV), καθώς και πάνω από το έδαφος της περιοχής Krasnodar (6 UAVs)», ανέφερε η Ρωσική πλευρά.
Οι στόχοι των ουκρανικών επιθέσεων ήταν τρία ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροδρομίου στο Morozovsk στην περιοχή Rostov, του Engels στην περιοχή Saratov, του Yeysk στην περιοχή Krasnodar.
Οι ουκρανικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι και τα μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι περίπου 10-15 ρωσικά αεροσκάφη καταστράφηκαν και υπέστησαν ζημιές ως αποτέλεσμα της επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων 6 αεροσκαφών που φέρεται να καταστράφηκαν στο Engels.
Στις 6 Απριλίου, οι δορυφορικές εικόνες και των τριών αεροδρομίων αποκάλυψαν τα ψέματα του Κιέβου.
Δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία ζημιά σε αεροδρόμια ή αεροσκάφη.
Το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να ψεύδεται παρά τις αποδείξεις της ήττας του.
Για παράδειγμα, στις 6 Απριλίου, ρωσικά πλήγματα ακριβείας κατέστρεψαν ουκρανικά BM-27 Uragan βαρείς εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών που είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους της πόλης του Kharkiv.
Πλάνα από την περιοχή έδειχναν ξεκάθαρα τα κατεστραμμένα στρατιωτικά συστήματα, αλλά ο τοπικός δήμαρχος έδωσε μια συνέντευξη κατηγορώντας τον ρωσικό στρατό για αιματηρά χτυπήματα ακριβείας κατά αμάχων.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.