Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Διολίσθησης συνέχεια…

Του Νίκου Γ. Μερτζάνη

Η πτώχευση της κοινωνίας, μετά την οικονομική πτώχευση, είναι αυτή που επιτρέπει -ή καλύτερα βοηθάει- να έρχονται στην επιφάνεια τα πιο χαμηλά ένστικτα και να παρακολουθούμε σε απευθείας μετάδοση συμπεριφορές τουλάχιστον αναξιοπρεπείς.

Οι εικόνες από το ελληνικό Κοινοβούλιο, με τον ξυλοδαρμό βουλευτή από συνάδελφό του βουλευτή, δεν τιμούν τη δημοκρατία και τη Βουλή και είναι ένα περιστατικό καταδικαστέο από όλους. Δεν είναι όμως ξεκομμένο από την ελληνική κοινωνία, η οποία βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με εκφράσεις βίας.

Χθες είδε το φως της δημοσιότητας, την ίδια μέρα με τα γρονθοκοπήματα στη Βουλή, ο ξυλοδαρμός ενός αλλοδαπού ταχυδιανομέα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Η επίθεση στον διανομέα, σύμφωνα με την καταγγελία, σημειώθηκε στις 22.30 τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ο δράστης τον προσπέρασε με το αυτοκίνητό του, έχοντας σβηστά φώτα, και με επικίνδυνο ζιγκ ζαγκ του έκοψε τον δρόμο. Μετά τον έβρισε και τον ξυλοκόπησε.

Δύο περιστατικά βίας είδαν το φως της δημοσιότητας σε μια μέρα. Το ένα ανάμεσα σε βουλευτές, το άλλο ανάμεσα σε δύο άλλους πολίτες τούτης της χώρας. Δείγμα χαρακτηριστικό ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά σε αυτήν τη χώρα. Αντίστοιχο δείγμα ότι η πτώχευση της κοινωνίας έχει συντελεστεί είναι και οι γυναικοκτονίες ακόμη και στην πόρτα αστυνομικού τμήματος. Πράξεις βίας, εκφράσεις βίας, ακόμη και στον αποκαλούμενο «ναό της δημοκρατίας».

Δεκάδες τα περιστατικά που χαρακτηρίζουν αρνητικά την ελληνική κοινωνία σήμερα και δεν είναι αρκετός ο χώρος ενός άρθρου για να γραφούν. Θα περίμενε κάποιος, όμως, ότι αυτοί που έχουν την υποχρέωση να νομοθετούν για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες θα λειτουργούν παιδευτικά, αλλά, δυστυχώς, από αυτούς είναι που αρχίζουν όλα τα προβλήματα.

Το τελευταίο παράδειγμα, για την παραπάνω διαπίστωση, είναι οι δηλώσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτού με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Βίκυς Φλέσσα για το έγκλημα στα Τέμπη. Η κυρία Φλέσσα ακολούθησε την ίδια τακτική, με τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματός της, τα οποία έχουν επιδοθεί σε αδιανόητα γελοίες, παράλογες και προσβλητικές δηλώσεις, για να δικαιολογήσουν τον θάνατο 57 ανθρώπων, μόνο που έκανε ένα βήμα παραπέρα. Οι δηλώσεις της μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν υβριστικές και χυδαίες, υποτιμητικές για τη νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού.

«Τα παιδιά αυτά (στα Τέμπη) τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί» είπε η κυρία Φλέσσα, στην πιο χυδαία προσπάθεια του συστήματος εξουσίας να διαμοιράσει τις ευθύνες του εγκλήματος των Τεμπών, ώστε να μην πληρώσουν, τουλάχιστον εκλογικά, οι υπεύθυνοι. Η κυβέρνηση του κόμματός της και ο πρωθυπουργός στον οποίο με νύχια και με δόντια προσπαθεί να γίνει αρεστή.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.