Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τσιτσιπάς – Ντε Μινόρ 1-2: Κακή εμφάνιση και αποκλεισμός στο Ακαπούλκο

Μετά από 10 ήττες σε ισάριθμα ματς, ο Αλεξ Ντε Μινόρ κέρδισε έναν κακό σήμερα Στέφανο Τσιτσιπά (1-6, 6-3, 6-3) και πέρασε στα ημιτελικά του Ακαπούλκο.

Μετά από 10 ήττες σε ισάριθμα ματς, ο Αλεξ Ντε Μινόρ κέρδισε έναν κακό σήμερα Στέφανο Τσιτσιπά (1-6, 6-3, 6-3) και πέρασε στα ημιτελικά του Ακαπούλκο.

Ηταν ένα κακό παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τα πολλά αβίαστα λάθη και από τους δύο (ειδικά του Στέφανου στο δεύτερο και το τρίτο σετ), αλλά και τα ασυνήθιστα πολλά break (6 ο Αυστραλός, 5 ο Τσιτσιπάς), με τον Στέφανο να κάνει ένα πολύ κακό ματς μετά το πρώτο σετ, στο οποίο ήταν τραγικός ο Ντε Μινόρ.

Ο Τσιτσιπάς είχε μεν 5 άσους (έφτασε τα 15.000 η δωρεά του στους πληγέντες του Ακαπουλκο καθώς έδινε 1.000 δολάρια για κάθε άσο στο τουρνουά), αλλά και 8 διπλά λάθη, μόλις 53% πρώτο σερβίς, καθώς και 58% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς.

Παράλληλα, με πάνω από 40 αβίαστα και μολις 17 winners, αποχαιρέτησε δίκαια την διοργάνωση και πλέον εστιάζει στο Ιντιαν Γουέλς.

Επίσης, ο Ελληνας τενίστας περιμένει να μάθει το Σάββατο αν θα μπει στο Τοπ10, αφού για να μην γίνει αυτό, θα πρέπει ο Ντε Μινόρ να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Το ματς

Με την έναρξη του αγώνα ο Ντε Μινόρ έκανε break. Σε αυτό βοήθησε ο Τσιτσιπάς που στους πρώτους τρεις πόντους, έκανε ένα διπλό λάθος και δύο χτυπήματα με το frame της ρακέτας του.

Η απάντηση ήταν άμεση από τον Στέφανο που ισοφάρισε στο σερβίς του Αυστραλού, με ένα υπέροχο φόρχαντ στη διαγώνιο. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε εξαιρετικά στο τρίτο game και πήρε προβάδισμα με 2-1.

Κι εκεί άρχισε η κατρακύλα για τον Ντε Μινόρ. Εκανε το ένα αβίαστο λάθος μετά το άλλο, δίνοντας εύκολα games στον Στέφανο ο οποίος έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-1, έχοντας μόνο 2 winners, αλλά εκμεταλλεύτηκε τα 14 αβίαστα του αντιπάλου του. Ο Ντε Μινόρ πήρε μόνο 4 πόντους στο δικό του σερβίς, το οποίο δεν κράτησε ούτε μία φορά!

Ο Αυστραλός προσπάθησε να ξεχάσει το τραγικό πρώτο σετ και για πρώτη φορά στο ματς, κράτησε το σερβίς του στην έναρξη του δεύτερου. Ακολούθησε μάλιστα το 2-0 με break έπειτα από άσχημα χτυπήματα του Τσιτσιπά.

Ο Τσιτσιπάς απάντησε στο break και μείωσε σε 2-1, αλλά δύο δικά του λάθη έφεραν το 3-1 για τον Αυστραλό, με το τρίτο συνεχόμενο break στο σετ! Τα break έγιναν τέσσερα, αφού ο Τσιτσιπάς με την βοήθεια της κορδέλας στο φιλέ και ένα σωστό τσάλεντζ σε δεύτερο σερβίς του αντιπάλου του, μείωσε σε 3-2 και στη συνέχεια πέντε, με τον Ντε Μινόρ να κάνει break με μηδέν, για το 4-2!

Το σερί των break σταμάτησε από τον Αυστραλό που πέρασε μπροστά με 5-2, με τον Τσιτσιπά να μειώνει σε 5-3, αφού έσωσε set point. Ο Ντε Μινόρ σέρβιρε στη συνέχεια για να κλείσει το σετ στο 6-3.

Με love game άρχισε στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς, με τον Ντε Μινόρ να ισοφαρίζει δύσκολα και τον Στέφανο να φτάνει εξίσου δύσκολα στο 2-1, χάρη σε έναν άσο.

Ο Τσιτσιπάς βρήκε break point, αλλά ο κάτοχος του τίτλου στο Ακαπούλκο το έσβησε με άσο και στη συνέχεια έφτασε στο 2-2, για να σπάσει αυτός τελικά το σερβίς του Τσιτσιπά.

Με προβάδισμα 3-2 στο σερβίς του, ο Ντε Μινόρ ήξερε πως έπρεπε να μειώσει τα λάθη του. Κράτησε εύκολα το σερβίς του για το 4-2, βάζοντας σε μεγάλη πίεση τον Ελληνα τενίστα.

Βρήκε τρεις ευκαιρίες για break που θα τον έστελναν να σερβίρει για το ματς, αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Τσιτσιπά να μειώνει 4-3. Ο Αυστραλός κράτησε,στέλνοντας τον Τσιτσιπά να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Ενα κακό μπάκχαντ έδωσε match point στον Ντε Μινόρ, ο οποίος ολοκλήρωσε την ανατροπή.
Πηγή: gazzetta
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.