Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΔΕΝ ΘΑ τους σώσει το “κρυφτούλι”!

Με τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του στον Σκάι ο πρωθυπουργός και ειδικά όσον αφορά τα Τέμπη, ήρθε να επιβεβαιώσει όσα έγραψε από χθες η στήλη για τον ρόλο – κλειδί που αποκτά εκ των πραγμάτων στην υπόθεση πλέον ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Αυτό που κατ’ αρχάς προκύπτει είναι ότι για άλλη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης λειτούργησε ως “λαγός” υποστηρίζοντας, από προχθές, ότι δήθεν δεν ευσταθούν τα περί μπαζώματος και προσπαθώντας να τα εμφανίσει ως συνωμοσιολογία.

Τη σκυτάλη πήρε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας (υποκριτικά) την “οργή” του απέναντι σε “όσους μιλούν για μπάζωμα”, επικαλούμενος τον πρώτο πραγματογνώμονα και διατυπώνοντας ως εξής τη θέση του: “Ήξερα ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί το έδαφος, να πάνε οι γερανοί να βρουν σωρούς στα συντρίμμια”.

Ακόμη και το ρήμα που χρησιμοποίησε βέβαια (“ήξερα ότι…”) κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν. Παραπέμπει στη γνωστή τακτική που ακολουθεί (“εγώ δεν γνώριζα”) κάθε φορά που στριμώχνεται για κάποια υπόθεση, με πρώτο το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών. “Δεν γνώριζα…”

Χάραξε επομένως και μια γραμμή άμυνας (ή έτσι νομίζει) για το πρόσωπό του ώστε να μπορεί να ισχυριστεί, εάν αλλάξουν τα πράγματα αργότερα, ότι η δική του γνώση σταματούσε μόνο στην αρχική απόφαση για την σταθεροποίηση του εδάφους αμέσως μετά την τραγωδία.

Εδώ παίζει ρόλο κάτι ακόμη. Υπάρχει η μαρτυρία του πραγματογνώμονα Κώστα Λακαφώση ο οποίος έχοντας πρόσβαση στη δικογραφία δήλωσε προ ημερών αναφορικά με τις αποφάσεις για το το μπάζωμα πώς “ό,τι έγινε, έγινε με προφορική εντολή”.

Κι ενώ μιλάμε ήδη για ένα πολύνεκρο δυστύχημα με χαρακτηριστικά εγκλήματος, συνεχίζουν άπαντες οι εμπλεκόμενοι και παρατρεχάμενοι να παίζουν αυτό το άθλιο κρυφτούλι για το ποιος ή ποιοι έδωσαν τις εντολές. Οι λόγοι είναι προφανείς…

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι όλη αυτή η κυβερνητική προσπάθεια -προεξάρχοντος του κ. Μητσοτάκη- ξεδιπλώνεται από την επομένη του κουκουλώματος των ευθυνών από την γαλάζια πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής για τα πολιτικά πρόσωπα.

Θεωρώντας ότι έτσι “απάλλαξαν” τον πρώην υπουργό Κ. Καραμανλή, επιχειρούν τώρα τη “διάσωση” και του Κ. Αγοραστού…

Ο τέως περιφερειάρχης είναι ο αδύναμος κρίκος που το Μαξίμου δεν θέλει να “σπάσει” και να αποκαλύψει τίνος τις (έστω και προφορικές) “εντολές εκτελούσε” όπως παραδέχτηκε στο απολογητικό του υπόμνημα ως κατηγορούμενος.

Κι εκτός από τα Τέμπη ο κ. Αγοραστός βρίσκεται ενόψει δικαστικών περιπετειών και για τις δύο κακοκαιρίες -Ιανό και Daniel- που είχαν επίσης νεκρούς στην Θεσσαλία. Έχει χάσει και για αυτά τον ύπνο του…

Προκειμένου λοιπόν να τον καθησυχάσουν ώστε να μείνει σιωπηλός, αποπειρώνται τώρα να … “εξαφανίσουν” -ως μη γενόμενο- και το μπάζωμα. Όχι ιδιαίτερα ευφυές…

Ο ΚΟΡΙΟΣ
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.