Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο ΡΟΛΟΣ-ΚΛΕΙΔΙ του Αγοραστού…

Με την προσπάθεια συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη –μέσω και της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και της πλειοψηφίας της ΝΔ- οι προβολείς έχουν απομακρυνθεί από τον τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ο οποίος ωστόσο παραμένει πρόσωπο – κλειδί στην όλη υπόθεση…

Επί του παρόντος το ενδιαφέρον στρέφεται προς τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή την προκαταβολική απαλλαγή του οποίου από κάθε ευθύνη επιχείρησε με το δικό της πόρισμα η κυβερνητική πτέρυγα «φορτώνοντας» τα πάντα στο «ανθρώπινο λάθος».

Βέβαια ακόμη κι έτσι θα μπορούσε, όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες, να υπάρξει μια χαραμάδα εάν τα επιμέρους πορίσματα της Επιτροπής –ΝΔ και κομμάτων της αντιπολίτευσης- αποσταλούν στην Δικαιοσύνη προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω μεταχείριση των πολιτικών προσώπων. Είναι μια λύση που έχει ακολουθηθεί και στο παρελθόν.

Γιατί όμως ο ρόλος του κ. Αγοραστού εξακολουθεί να θεωρείται καθοριστικός; Διότι είναι το μόνο πολιτικό πρόσωπο το οποίο έχει αποδειγμένα εμπλοκή τουλάχιστον ως προς το σκέλος του μπαζώματος του χώρου της τραγωδίας.

Μπορεί μάλιστα λόγω των νεότερων εξελίξεων ο τ. περιφερειάρχης να έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο, αλλά όπως πληροφορείται και η στήλη η αγωνία για την τύχη του δεν τον έχει εγκαταλείψει.

Σε βάρος του άλλωστε έχει ασκηθεί η πρώτη ποινική δίωξη ύστερα από τη μήνυση συγγενών των θυμάτων. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία ότι στο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να αναφέρει ότι «εκτελούσα εντολές» ως προς τις ενέργειες του μπαζώματος, αποφεύγοντας να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Αν και είχε προσπαθήσει να διαψεύσει την Μ. Καρυστιανού…

Με αυτή τη στάση πρέπει να συνδυαστεί και το «δικαίωμα της σιωπής» που είχε επικαλεστεί, ως ήδη κατηγορούμενος, όταν κλήθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή. Ήδη όπως είχε αποκαλύψει η στήλη από τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν σε σοβαρό δίλλημα για τη στάση που πρέπει να ακολουθήσει, αντιλαμβανόμενος ότι εύκολα μπορεί να αποτελέσει στο τέλος όλης αυτής της ιστορίας τον αποδιοπομπαίο τράγο.

Κι επειδή τα πράγματα ως προς το σκέλος αυτό τουλάχιστον αναμένεται να ζορίσουν κι άλλο, δεν είναι τυχαίο ότι …χώθηκε και στην υπόθεση αυτή ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθώντας να προπαγανδίσει το νέο «αφήγημα» ότι δήθεν δεν ευσταθούν τα περί μπαζώματος…

Κάποιοι καχύποπτοι το θεωρούν αυτό ήδη ως μια έμμεση, συγκεκαλυμμένη, προσπάθεια παρέμβασης στην Δικαιοσύνη κι ένα μήνυμα για να «καθησυχαστεί» ο κ. Αγοραστός ότι δεν θα κινδυνέψει τελικά.

Όλα αυτά βεβαίως είναι απολύτως σχετικά και μεταβαλλόμενα. Διότι την ίδια ώρα υπάρχει και το ενδεχόμενο να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες για το μπάζωμα και από πλημμέλημα οι εμπλεκόμενοι να αντιμετωπίσουν κακουργήματα. Να γιατί κ. Αγοραστός μπορεί να αποτελεί την άκρη του νήματος για τα πολιτικά πρόσωπα…

Ο ΚΟΡΙΟΣ
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.