Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κατρακυλούν οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων: Σε ποιες μάρκες πέφτουν οι τιμές

Μειώνονται οι τιμές στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αλλά στα ηλεκτρικά έχουμε καθίζηση και σημαντική μείωση της μεταπωλητικής αξίας.

Τους τελευταίους 12 μήνες έχει ξεκινήσει μια σημαντική πτώση των τιμών στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Ιδιαίτερα στις προηγμένες αγορές τα ποσοστά μείωσης που καταγράφονται είναι πολύ σημαντικά και σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν δραματικά.

Η κατηγορία που έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την iSeeCars φαίνεται πως σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, τα ηλεκτρικά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα παρουσίασαν μείωση τιμών της τάξης του 31,8%, τη στιγμή που τα συμβατικά μειώθηκαν κατά 3,6% και τα υβριδικά κατά 6,5%.

Στην αγορά των ΗΠΑ συγκεκριμένα, η Tesla ήταν εκείνη που καταποντίστηκε καθώς συνολικά η μάρκα δέχτηκε μείωση στα μεταχειρισμένα της με μέσο όρο 28,9%.

Δηλαδή, ο μέσος όρος πώλησης ενός μεταχειρισμένου Tesla από τα 33.400 ευρώ έπεσε στα 21.700 ευρώ. Η δεύτερη εταιρεία σε μείωση ήταν η Alfa Romeo με πτώση 13,3%.

Η τρομερή μείωση στις τιμές των μεταχειρισμένων Tesla έχει κυρίως να κάνει με την επιθετική πολιτική της εταιρείας στη μείωση των τιμών των καινούριων αυτοκινήτων της.

Αυτή η μείωση επηρεάζει σημαντικά και τα μεταχειρισμένα της, αλλά και κατ’ επέκταση σε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλες τις αγορές.

Ανάμεσα στα ηλεκτρικά που σημείωσαν μείωση εκτός των Tesla είναι το Nissan Leaf, το Kia Niro και το Hyundai Kona.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.