Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Καταστρέψτε την Ελλάδα!

Η ρητορική μίσους είθισται να μη διώκεται στη χώρα μας όταν στρέφεται εναντίον μας

Του Παναγιώτη Λιάκου

Στη φωτογραφία βλέπουμε τραβεστί, ομοφυλοφίλους και συντελεστές στην πρεμιέρα του φιλμ «Avant-Drag!», που προβλήθηκε στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στις 14 και 15 Μαρτίου. Κρατούν πανό που γράφει το σύνθημα «Destroy Greece», δηλαδή «Καταστρέψτε την Ελλάδα». Το βαστούν χαρούμενοι/ες/α και υπερηφάνως. Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης απένειμε τη διάκριση της «Ειδικής Μνείας» στο «Avant-Drag!» με το ακόλουθο σκεπτικό: «Για την ανατρεπτική, εικονοκλαστική του προσέγγιση, η οποία προσκαλεί το κοινό να φανταστεί από την αρχή την ελληνική κοινωνία».

ΒΑΣΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι θεσμός που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος από την τσέπη του (μέσω του προϋπολογισμού του υπουργείου Πολιτισμού). Ο άγρια χαρατσωμένος Έλληνας, λοιπόν, έχει την ατυχία να χρηματοδοτεί με το υστέρημά του τους μηχανισμούς που φιλοδοξούν να καταστρέψουν την πατρίδα του.

Ας διαβάσουμε την άποψη του Φιλ Ιερόπουλου, του δημιουργού του «Avant-Drag!», για την Ελλάδα, όπως την εξέφρασε στο διαδικτυακό περιοδικό Αθηνόραμα: «Η Ελλάδα είναι μια παραδοσιακά, εθιμοτυπικά, θεσμικά φασιστική χώρα. Αν δεν ανήκεις στο μεγάλο ποσοστό, καλή τύχη. Η βαρβαρότητα της Ελλάδας ξεκινάει από την οικογένεια, συνεχίζει στα σχολεία και διατρέχει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Οι Έλληνες διακατέχονται από κόμπλεξ ανωτερότητας (λόγω υποτιθέμενης σχέσης με την αρχαία Ελλάδα), που τους δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρονται κακοποιητικά όποτε γουστάρουν. Είναι σημαντικό αυτό, επιτέλους, να το πει η Χ – Y Αριστερά ανοιχτά στον εαυτό της: η Ελλάδα είναι μια φασιστική χώρα και γι’ αυτό ευθύνονται όλοι οι κάτοικοί της. Ας μην μπερδευόμαστε από τα περί γκέι γάμου κ.λπ.· δεν τα στηρίζει αυτά η ελληνική κοινωνία ούτε για αστείο. Όλο αυτό το επικοινωνιακό παραμύθι είναι απλά μια επίφαση της τωρινής κυβέρνησης να μοιάζει προοδευτική για να μπορέσει να επιβάλει την υπόλοιπη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της».

Η κυρία Μενδώνη και ο κ. Μητσοτάκης τι έχουν να σχολιάσουν για το συγκεκριμένο «ντοκιμαντέρ» και τη χρήση των χώρων του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για τη διάδοση μισελληνικών συνθημάτων;

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.