Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

H… πεφωτισμένη ελίτ δεν μπορεί να υποχωρεί στον «εθνικισμό» του λαουτζίκου

Του Ραφαήλ Καλυβιώτη*

Έχουν συμπληρωθεί πενήντα χρόνια από την -περίφημη; Διαβόητη; Ο καθένας ας βάλει όποιο πρόσημο επιθυμεί- Μεταπολίτευση. Ένα καθεστώς που εδραιώθηκε στον ιδρυτικό μύθο του Πολυτεχνείου, όταν στην πραγματικότητα ήταν μία εξαγορασμένη ειρήνη βαμμένη με το αίμα των Ελλήνων αδερφών μας στην Κύπρο.

Όμως στο συνέδριο της «Καθημερινής», κατά το οποίο παρουσιάστηκε η ευκαιρία στο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας να αναστοχαστεί για τα πεπραγμένα όλων αυτών των ετών, η διάθεση της αυτοκριτικής δεν περίσσευε. Κι αντί να αναφερθεί η εγκατάλειψη της Κύπρου, το γεγονός ότι μας κοροϊδεύουν χωρίς αιδώ για τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων τόσα χρόνια, να επισημανθεί το γκριζάρισμα του Αιγαίου μετά την τραγωδία των Ιμίων, να απολογηθούν γιατί η πατρίδα μας δεν κατασκευάζει ούτε σφαίρες, να μας εξηγήσουν γιατί δεν ανακηρύσσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο και πολλά άλλα, αντιθέτως, τι μας είπαν; Μας είπαν οι κύριοι Κοτζιάς και Βενιζέλος, όπως και η κυρία Μπακογιάννη, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, κατά την οποία ξεπουλήσαμε το όνομα της Μακεδονίας και όχι μόνο, ήταν θαυμάσια!

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας διακατέχεται από μία οριζόντια αντίληψη, ότι το ίδιο αποτελεί ένα είδος πεφωτισμένης ελίτ που δεν μπορεί να υποχωρεί στον «εθνικισμό» του λαουτζίκου. Εν ολίγοις, μας σνομπάρουν. Αδιαφορούν για εμάς. Δεν πάει οι συγκεντρώσεις για το όνομα της Μακεδονίας να ήταν ίσως οι πολυπληθέστερες στην ιστορία της Μεταπολίτευσης; Η αλήθεια είναι ότι καρφάκι δεν τους καίγεται. Ο ελιτισμός τους και η απέχθειά τους σε οτιδήποτε λαϊκό είναι συστατικά στοιχεία της προσωπικότητάς τους. Τους ενδιαφέρει περισσότερο να ανήκουν σε μία συνομοταξία ανθρώπων που ανεξαρτήτως εθνικότητας θα γευματίζουν, θα αρλουμπολογούν για την κλιματική κρίση -λες και μπορούν να την ελέγξουν-, αλλά κυρίως θέλουν να είναι το ανάχωμα σε οτιδήποτε εθνικό, ορθόδοξο, ελληνικό.

Για αυτό και τόσα χρόνια μάς βομβαρδίζουν με βιβλία τύπου Ρεπούση και εσχάτως με αυτές τις θεωρίες που εκπορεύονται από τη woke ατζέντα για την ύπαρξη των 69 -έχω χάσει το μέτρημα- φύλων, για αυτό είχαν επιτεθεί στον Χριστόδουλο για τις ταυτότητες, για αυτό πέρασαν το νομοσχέδιο για τον γάμο και την υιοθεσία εκ μέρους των ομοφυλοφίλων. Θέλουν να αποδομήσουν την ταυτότητά μας. Και το πράττουν με τρόπο επιθετικό και απροσχημάτιστο.

*Υπ. δρ Γεωπολιτικής – πρόεδρος ∆ικτύου Ελλήνων Συντηρητικών – rkaliviotis@gmail.com

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.