Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΓΑΛΑΖΙΑ όνειρα και δεξιά αναχώματα…

Οι εξελίξεις στο “Ασημακοπούλου – gate” έχουν επηρεάσει όπως είναι αυτονόητο τις διεργασίες και για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ σχετικά με το οποίο, έτσι κι αλλιώς, επικρατούσε μια μεγάλη ανακατωσούρα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η επίσημη ανακοίνωσή του από τον Κ. Μητσοτάκη βέβαια τοποθετείται σε περίπου είκοσι ημέρες -μετά το κομματικό συνέδριο (στις 5-7 Απριλίου)- αλλά μέχρι τότε θα συνεχίζεται (σκόπιμα) η τακτική των δύο μέτρων και σταθμών. Όσοι έχουν πάρει το πράσινο φως έχουν ξεκινήσει κανονικά την καμπάνια ενώ οι υπόλοιποι θα παίξουν το ρόλο του “νεροκουβαλητή”.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει μετατραπεί ήδη σε εκλογικό κέντρο για κάποιους εκλεκτούς αν και παρά την προκλητική και προνομιακή προώθησή τους τα μέχρι στιγμής μηνύματα δείχνουν ότι “δεν τραβάνε”. Δείγμα κι αυτό της αύξουσας δυσαρέσκειας…

Με την “απόσυρση” της Άννας – Μισέλ προστέθηκε στο μεταξύ κι ένας ακόμη πονοκέφαλος που συνδέεται με την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της γυναικείας παρουσίας στην γαλάζια ευρωλίστα.

Η ίδια η ευρωβουλευτής φαίνεται πάντως να μην έχει συνειδητοποιήσει ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης μετά το σκάνδαλο με τη διαρροή και τη χρήση των προσωπικών δεδομένων αποδήμων.

Κι αυτό διότι στις συζητήσεις της, όπως πιάνουν οι “κοριοί” της στήλης, θεωρεί ότι θα βγει αλώβητη από όλη αυτή την ιστορία. Πλάθει μάλιστα από τώρα τα μελλοντικά της …πολιτικά όνειρα. Και τι λέει; Ότι την επόμενη φορά θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Ηπείρου

Επί του παρόντος έχει ξεμείνει πλήρως από συμμάχους. Ακόμη και ο Αντώνης Σαμαράς την είχε “ξεγράψει” πριν ακόμη ξεσπάσει το σκάνδαλο με τα emails.

Ο άλλος σοβαρός πονοκέφαλος του ευρωψηφοδελτίου έχει να κάνει με τα “δεξιά αναχώματα” που όλο χτίζονται κι όλο …πέφτουν.

Για παράδειγμα, ο Μ. Βορίδης που ενημερώθηκε για τη σχεδιαζόμενη “επιστράτευσή” του (“αποστρατεία”, σωστότερα) φέρεται να διαμήνυσε αρμοδίως “ξεχάστε το!”

Κρούση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έγινε υπό το ίδιο “δεξιό” πρίσμα και στον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Κυρανάκης ο οποίος όμως απάντησε αρνητικά και αυτός.

Λεπτομέρεια: Για να πάρουν εν ενεργεία βουλευτές το χρίσμα του ευρωβουλευτή, θα πρέπει προηγουμένως να παραιτηθούν. Και ως γνωστόν, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Η αλήθεια είναι ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο ψαλιδίζονται και οι προσδοκίες για τον αριθμό των γαλάζιων ευρωβουλευτών που θα εκλεγούν. Και μπορεί στην αρχή να πετούσαν στα σύννεφα ότι θα ξαναβγάλουν οκτώ, αλλά η ψυχρή αριθμητική λέει ότι για να ξεπεράσουν τους έξι αυτή τη φορά θα πρέπει το γαλάζιο ποσοστό να κυμανθεί αισθητά (ανάλογα και με τα υπόλοιπα) πάνω από το 28,57%…

Ο ΚΟΡΙΟΣ
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.