Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΕΡΕΥΝΑ: 8 στους 10 πολίτες βλέπουν συγκάλυψη για το έγκλημα των Τεμπών

H δημοσκόπηση της Alco αποκάλυψε ότι 8 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης για το έγκλημα των Τεμπών. Συγκεκριμένα στο ερώτημα «ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, θεωρείται ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ή δεν υπάρχουν και και γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης» το 77% απάντησε ότι γίνεται απόπειρα συγκάλυψης, έναντι του 11% που απάντησαν ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Δηλαδή, 8 στους 10 σχεδόν πολίτες που λένε ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, ενώ 6 στους 10 είναι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Η εικόνα για την Δικαιοσύνη, σχετικά με τον χειρισμό για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, με 7 στους 10 να πιστεύουν ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση.

Ειδικότερα το 38% απάντησε καθόλου στο ερώτημα «εμπιστεύεστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου τη δικαιοσύνη σε σχέση με την απόδοση ποινικών ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη». Το 29% απάντησε λίγο, 22% αρκετά, 5% πολύ και ποσοστό 6% είπε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στο ερώτημα αν «πιστεύετε ότι μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών έχουν γίνει όσα πρέπει για να μην ξαναεπαναληφθεί» το 77% απάντησε «όχι», έναντι του 9% που είπε «ναι». Ένα ποσοστό του 14% που είπε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Ο δείκτης ικανοποίησης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να χάνει δύο μονάδες τον μήνα, αφού στο ερώτημα «είστε πολύ αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση», αφού το 46% δήλωσε ότι δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένοι, το 29% «λίγο», το 23%«πολύ/αρκετά» και ένα ποσοστό 2% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.