Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η …ΑΛΩΣΗ της Κέρκυρας!

Η χθεσινή δήλωση Κασσελάκη ότι «το Πάσχα σκοπεύω να πάω στην Κέρκυρα» ανοίγει ένα νέο ή και …περισσότερους κύκλους στο θέμα που ξεκίνησε με τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει.Δεν είναι μόνο ότι πυροδοτείται περαιτέρω ένταση ύστερα και από την προ ημερών ανακοίνωση του μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριου ο οποίος κάλεσε τους δύο τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν το επίμαχο νομοσχέδιο, “να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση” θεωρώντας ότι “δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους, ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας”.

Παράλληλα με τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -που εκ των πραγμάτων ρίχνει λάδι στη φωτιά της διαμάχης- υπάρχει μια “κινητικότητα” ώστε με αυτή την αφορμή να οργανωθεί και …καταδρομική επέλαση από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στη νησί των Φαιάκων εν όψει του Πάσχα.

Αυτό μάλιστα δεν γίνεται μόνο στο εσωτερικό αλλά και από το …εξωτερικό. Και δεν θεωρείται τυχαίο ότι από την περασμένη κιόλας εβδομάδα -λίγο μετά από τον μητροπολίτη και λίγο πριν από τον Κασσελάκη- άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας “προσκλητήρια” σε ξένα μέσα και ιστότοπους που απευθύνονται ειδικά σε ομοφυλόφιλους, να επισκεφθούν “για διακοπές” την Κέρκυρα…

“Επειδή η Κέρκυρα μαγεύει τους επισκέπτες της εδώ και αιώνες με τη γραφική της ποικιλομορφία, τον ιστορικό πλούτο και το πολιτιστικό της βάθος, το νησί θεωρείται το «Κόσμημα του Ιονίου Πελάγους». Η γραφική ομορφιά του προσφέρει πλούσια βλάστηση, όμορφες παραλίες και ποικίλα μονοπάτια πεζοπορίας, ενώ ιστορικά μνημεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις σας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο. Τώρα που η Ελλάδα καθιέρωσε το γάμο για όλους τον Φεβρουάριο , το queer-φιλικό νησί αξίζει ακόμα περισσότερο ένα ταξίδι” γράφει χαρακτηριστικά το γερμανικό queer.de υπό τον τίτλο “Μαργαριτάρι του Ιονίου. Ελλάδα: Γι’ αυτό η Κέρκυρα αξίζει ένα ταξίδι”.

Δίνονται επίσης και …πολυεπίπεδες συμβουλές για τη “μοναδικότητα” του νησιού: “Απολαύστε τον ήλιο, χαλαρώστε δίπλα στη θάλασσα, κάντε πεζοπορία στην καταπράσινη φύση και εμβαθύνετε στην ευρωπαϊκή ιστορία: το queer-φιλικό ελληνικό νησί της Κέρκυρας συνδυάζει όλα αυτά τα σχέδια διακοπών σε ένα μόνο νησί”.

Η Κέρκυρα χαρακτηρίζεται ως “ιδιαίτερα ελκυστική την άνοιξη με πιο ήπιες θερμοκρασίες από ό,τι στη Γερμανία” ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να πάρει και τα σκήπτρα από την …Μύκονο. “Όσον αφορά την queer σκηνή, προφανώς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη Μύκονο, αλλά οι LGBTI επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι σε όλα τα μπαρ και τα κλαμπ” διαβάζουμε ενώ παρατίθενται οι παραλίες “όπου οι γκέι και οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες μπορούν να βρουν κάποια δράση” καθώς και τα μέρη “με βράχους αμμόπετρας για να πηδήξουν όσοι ψάχνουν να βρουν την αληθινή αγάπη”.

Μαζί με τους μπότηδες προβλέπονται κι άλλα …σπασίματα αυτό το Πάσχα στην Κέρκυρα.

Ο ΚΟΡΙΟ
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.