Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ποια Θεσσαλία; Έχουν μετατρέψει σε βάλτο ολόκληρη τη χώρα!

Του Κώστα Πρώιμου

«Είμαστε διαθέσιμοι για συνεργασία και κοινή προσπάθεια, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν είστε μόνοι, είμαστε μαζί, με κοινές αγωνίες και θέληση να βρούμε λύσεις και να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα».

Η ανωτέρω δήλωση βγήκε από τα χείλη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη από το βήμα της Agrotica που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Με το πέρασμα του Αρμαγεδδώνα από την καρδιά της εγχώριας αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής να μην αφήνει τίποτα ζωντανό και όρθιο τον περασμένο Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα στατιστικά που κυκλοφόρησαν τότε η ζημία που υπέστησαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι προσέγγισε το 50%!

Τουτέστιν οι εισαγωγές κλήθηκαν και ακόμη καλούνται να καλύψουν το κενό και τη σχετική καταναλωτική ζήτηση.

Έχει περάσει ήδη μισός χρόνος από την ανείπωτη και πολυδιάστατη καταστροφή και οι περισσότεροι βαριά πληγέντες παραγωγοί του κεντρικού μας κάμπου βρίσκονται παρατημένοι στην κακιά τους μοίρα.

Αν μη τι άλλο προκλητικός καθίσταται ο αρμόδιος υπουργός όταν επαναλαμβάνει ευκόλως τα «θα» μέσα από περίτεχνες διατυπώσεις «περί διάθεσης συνεργασίας» και άλλες πολλές φανφάρες. (Σκεφτείτε δηλαδή και να μη δήλωνε διατεθειμένος.)

Δε γνωρίζουμε αν ο θόρυβος από τις μηχανές και τις «αγριεμένες» κόρνες των εκατοντάδων τρακτέρ  κατάφεραν να «καλύψουν» την εικονική πραγματικότητα που επικοινωνείται ασύστολα τούτες τις ώρες μέσα στο κτίριο που φιλοξενεί την εφετινή έκθεση Agrotica.

Ωστόσο, η αλήθεια που αποδίδει την αλγεινή και άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος της χώρας σύντομα θα «καταπνίξει» σαν άλλος Daniel τις πομφόλυγες και τα αθεράπευτα ψεύδη μιας πολιτικής συμμορίας που κυβερνά χωρίς αιδώ και φραγμούς εδώ και τεσσεράμισι χρόνια έχοντας μετατρέψει με τις ολέθριες αποφάσεις της σε έναν δυσώδη βάλτο όχι μόνο την πολύπαθη Θεσσαλία παρά ολάκερη τη χώρα!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.