Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο πραγματικός «Αρχιερέας της Διαπλοκής»

Του Γιώργου Καρβουνιάρη

 

Το ψήφισμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μόνο «κεραυνός εν αιθρία» δεν ήταν». Οι προειδοποιήσεις για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα σε σχέση με το κράτος δικαίου, την ελευθερία του Τύπου αλλά και τις κυβερνητικές πιέσεις στις ανεξάρτητες αρχές, ήταν και πολλές και συνεχείς.

Ωστόσο το συγκεκριμένο ψήφισμα που είχε ευρεία πλειοψηφία (ακόμα και από ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου ανήκει η Ν.Δ.) είναι ουσιαστικά το κερασάκι στην τούρτα.

Η Ελλάδα υπό τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εμφανίζεται ως ένα αυταρχικό κράτος που παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, συγκαλύπτει σκάνδαλα, επιχειρεί να ελέγξει τα ΜΜΕ αλλά και τις Αρχές που παρακολουθούν την κυβέρνηση.

Στο ίδιο ψήφισμα καταδικάζεται επίσης η «παράνομη εργαλειοποίηση» του όρου «απειλή για την εθνική ασφάλεια» ως προς την διενέργεια υποκλοπών. Επ’ αυτού, οι ευρωβουλευτές ζητούν ενίσχυση των δημοκρατικών μηχανισμών, έρευνες με τη βοήθεια της Europol, καθώς και ανάκληση της νομοθεσίας που θέτει την ΕΥΠ υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού.

Υπό το πρίσμα και του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι πλέον κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ποιος πολιτικός ηγέτης θα μπορούσε απολύτως «επάξια» να λάβει τον τίτλο του  «Αρχιερέα της Διαπλοκής»!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.