Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Γάτα «συμμετέχει» για πρώτη φορά στον αγώνα ιστιοπλοΐας από το Σίδνεϊ στο Χόμπαρτ

Κατά καιρούς, πολλοί έχουν τραβήξει πάνω τους τα βλέμματα στον αγώνα ιστιοπλοΐας που γίνεται από το Σίδνεϊ έως το Χόμπαρτ. Κανένας όμως δεν είναι σαν τον Όλι. Γιατί πρόκειται για γάτα.

Στον συγκεκριμένο αγώνα ιστιοπλοΐας που ξεκίνησε το 1945, έχουν μετάσχει από τον μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, μέχρι τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Έντουαρντ Χιθ. Όμως, έως τώρα δεν είχε καταγραφεί η «συμμετοχή» γάτας.

Ο κηδεμόνας του Όλι, Μπομπ Γουίλιαμς, λέει ότι το δίδυμο δεν είχε πρόθεση να γράψουν ιστορία. Απλά δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει πίσω το κατοικίδιό του, σαλπάροντας με το Sylph VI για τον αγώνα, που ξεκινά την Τρίτη.

«Έχω κάνει πολλά τρελά πράγματα, αλλά αυτό δεν είναι ένα από αυτά», λέει ο Γουίλιαμς στο BBC. Οι διοργανωτές του αγώνα αρχικά σάστισαν, αλλά συμφώνησαν. Εξάλλου, δεν υπάρχουν κανόνες που να απαγορεύουν τα ζώα.

Στον απαιτητικό αγώνα ιστιοπλοΐας, πρωταγωνιστές θα είναι τα τεράστια σκάφη, που θα έχουν πλήρωμα έως 24 άτομα. Το 12 μέτρων Sylph, που κατασκευάστηκε το 1960, θα πάρει μέρος στην κατηγορία των μικρότερων γιοτ με πλήρωμα δύο άτομα και τον Όλι.

 

Αν και το σκάφος έχει μετάσχει έξι φορές στον αγώνα, πριν από δεκαετίες, για τον Γουίλιαμς αυτό είναι το ντεμπούτο. Όμως, τόσο ο ίδιος όσο και ο Όλι έχουν πλούσια εμπειρία στη θάλασσα.

Ο συνταξιούχος αξιωματικός του ναυτικού πέρασε όλη του τη ζωή ταξιδεύοντας στη θάλασσα, πολλές φορές με μια γάτα για παρέα. Ο Όλι, που είναι περίπου 10 ετών, έγινε η συντροφιά του πριν από πέντε χρόνια.

Γρήγορα εξοικειώθηκε με τη θάλασσα. «Αρχικά τον έπιανε ναυτία και ήταν λίγο στρεσαρισμένος. Αλλά τώρα είναι εντάξει, το απολαμβάνει αρκετά», λέει ο Γουίλιαμς. Πάντα έχει κοντά του μια πετσέτα, ή ένα χοντρό σχοινί, σε περίπτωση που η γάτα πέσει στη θάλασσα, ώστε να τον ανεβάσει πάλι στο σκάφος.

Όμως, ο Όλι δεν έχει σωσίβιο. Πολύ απλά, επειδή δεν θα το φορούσε, εξηγεί ο κηδεμόνας του. «Είναι σαν χουντίνι. Δραπετεύουν από οτιδήποτε δεν τους αρέσει», λέει αναφερόμενος στις γάτες.

Πάντως, παρότι το είδος του σιχαίνεται το νερό, ο Όλι μπορεί να κολυμπήσει. Ο Γουίλιαμς το διαπίστωσε ότι ο γάτος πήδηξε στη θάλασσα, για να αποφύγει έναν σκύλο.

Πηγή: Lifo

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.