Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αυτοί κερδίζουν από τον πόλεμο

Του Γιώργου X. Παπασωτηρίου
Τα πετσωμένα μίντια στην Ελλάδα θα πανηγυρίσουν για την αγορά των Rafal, των F35, των αναβαθμισμένων F16, για τις νέες φρεγάτες Μπελχάρα. Αλλά για τους αγρότες και τους εργαζόμενους δεν υπάρχει «δημοσιονομικός χώρος», ενώ η ακρίβεια εξανεμίζει τα πενιχρά εισοδήματα!
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν έχει προγραμματίσει εξοπλισμούς ενός τρις δολαρίων. «…Έχουμε απεριόριστα χρήματα για βόμβες και τανκς. Αλλά δεν μπορούμε να βρούμε τα χρήματα για να παρέχουμε υγειονομική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους», λέει ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς.
Και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε την Τρίτη σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλεία ότι «Είναι οδυνηρό να βλέπεις τις κυβερνήσεις να ξοδεύουν υπερβολικά για εξοπλισμούς και να μειώνουν δραστικά τους προϋπολογισμούς που αφιερώνονται στην επισιτιστική ασφάλεια, τη δράση για το κλίμα και τη βιώσιμη ανάπτυξη γενικά».
Αλήθεια, πόσα πεινασμένα παιδιά θα χόρταιναν με 1 τρισ. δολάρια;
Όλα!
Το χειρότερο είναι ότι αυτά τα όπλα σκοτώνουν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, στην Ουκρανία, στην Γάζα, στην Αφρική, παντού. Αυτό δεν το λέει κανείς…
Μόνο ο ποιητής θα ρωτάει πάντα «Ποιοι ήταν πατέρα οι νικηταί και ποιοι οι ηττημένοι;/ Στον πόλεμο, παιδί μου, υπάρχουν μόνο σκοτωμένοι…».
* Κι όμως υπάρχουν “Νικηταί”. Είναι οι βιομήχανοι όπλων…
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.