Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ! Επάγγελμα “υπουργός”…

Ορθώς ο βετεράνος Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε τις προάλλες την άποψη ότι «ο χώρος που λέγεται Κέντρο για μένα δεν είναι ιδεολογία, είναι επάγγελμα» αναφερόμενος δηκτικά στους “κατ’ επάγγελμα” κεντρώους στους οποίους έχει παραδοθεί από τον Κ. Μητσοτάκη η ΝΔ…

Όσα συμβαίνουν όμως αυτές τις ημέρες, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσει μεγάλες δόξες κι ένα άλλο (πιο …επικερδές ίσως) επάγγελμα στη ΝΔ: Το επάγγελμα …υπουργός!

Η άνθηση του “επαγγέλματος” τούτου εκδηλώνεται εντυπωσιακά μετά το ελευθέρας που δόθηκε στον Μάκη Βορίδη να παραμείνει στην κυβέρνηση αν και -δια της αποχής- δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Μάλιστα το τελευταίο εικοσιτετράωρο η γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει πάρει νέα φωτιά καθώς “πίσω” από τον κ. Βορίδη έρχονται και (ουκ ολίγοι πια) υφυπουργοί που αξιώνουν ανάλογη μεταχείριση. Όχι δύο μέτρα και σταθμά. Τουτέστιν να στρίψουν κι αυτοί δια της αποχής, διατηρώντας ωστόσο τις υπουργικές καρέκλες τους.

Και ενώ αρχικώς ελέχθη ότι “ο Μάκης απαρτίζει μια κατηγορία μόνος του” και ότι όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να επιλέξουν, μέχρι στιγμής το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους υφυπουργούς που δεν θα πουν (με δυνατή φωνή) το “ναι”. Ούτε ο Π. Μαρινάκης γνωρίζει και χθες εντελώς δικολαβικά έλεγε άλλα αντ’ άλλων…

Αντιθέτως, στην προσπάθεια να βρεθεί κάποιο παράθυρο η δικαιολογία την οποία ψιθύριζαν στους διαδρόμους ήταν ότι το απαγορευτικό αφορά τους υπουργούς διότι μόνο αυτοί είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου και όχι οι υφυπουργοί. Αστειότητες

Ήδη βγήκε δημοσίως ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας και ανακοίνωσε ότι θα απόσχει χωρίς να του ζητήσει κανείς να παραιτηθεί.

Επίσης η υφυπουργός Οικογένειας Μαρία Κεφάλα “πάγωσε” την παραίτησή της, αν και την είχε προαναγγείλει, περιμένοντας κι αυτή τα νεότερα. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης δεν θέλει να ψηφίσει αλλά ούτε και να εγκαταλείψει το Εθνικής Άμυνας ενώ και ο Κώστας Κυρανάκης, ως υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βλέποντας ότι χαλαρώνει η πίεση φέρεται ότι φλερτάρει ξανά με τον πειρασμό της αποχής.

Ειδικό ζήτημα υπάρχει με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη καθώς δεν είναι απλά σαμαρικός αλλά και σύζυγος της πιο έμπιστης ιδιαιτέρας γραμματέως του πρώην πρωθυπουργού. Θα μείνουν οι άλλοι και θα φύγει αυτός; Δίλημμα καταγράφεται και για τον επίσης συγκαταλεγόμενο στο σαμαρικό μπλοκ υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά

“Κι αν οι σαμαρικοί μείνουν στην κυβέρνηση, γιατί όχι κι εγώ;” λέει ο έτερος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (αλλά διαφωνών κι αυτός) Σταύρος Κελέτσης με το προνόμιο μάλιστα του …μητσοτακικού.

Εν ολίγοις μύλος. Και οι απλοί βουλευτές στα πρόθυρα παράκρουσης

Ο ΚΟΡΙΟΣ
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.