Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Startup από την Κίνα δημιούργησε πυρηνική μπαταρία με διάρκεια ζωής τα 50 χρόνια

Μια κινεζική startup εταιρεία παρουσίασε μια νέα μπαταρία που, όπως ισχυρίζεται, μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για 50 χρόνια χωρίς να χρειάζεται φόρτιση ή συντήρηση.

Η Betavolt, με έδρα το Πεκίνο, δήλωσε ότι η πυρηνική μπαταρία της είναι η πρώτη στον κόσμο που υλοποιεί τη σμίκρυνση της ατομικής ενέργειας, τοποθετώντας 63 πυρηνικά ισότοπα σε μια μονάδα μικρότερη από ένα νόμισμα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μπαταρία επόμενης γενιάς έχει ήδη εισέλθει στο στάδιο των πιλοτικών δοκιμών και τελικά θα παραχθεί μαζικά για εμπορικές εφαρμογές όπως τηλέφωνα και drones.

«Οι μπαταρίες ατομικής ενέργειας Betavolt μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες παροχής ενέργειας μεγάλης διάρκειας σε πολλαπλά σενάρια, όπως η αεροδιαστημική, ο εξοπλισμός τεχνητής νοημοσύνης, ο ιατρικός εξοπλισμός, οι μικροεπεξεργαστές, οι προηγμένοι αισθητήρες, τα μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα μικρορομπότ», ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο Τύπου.

«Αυτή η νέα ενεργειακή καινοτομία θα βοηθήσει την Κίνα να αποκτήσει ηγετικό πλεονέκτημα στον νέο γύρο της τεχνολογικής επανάστασης της ΤΝ».

Η μπαταρία λειτουργεί μετατρέποντας την ενέργεια που απελευθερώνεται από τα αποσυντιθέμενα ισότοπα σε ηλεκτρική ενέργεια, μέσω μιας διαδικασίας που διερευνήθηκε για πρώτη φορά τον 20ό αιώνα.

ΠΗΓΗ: LIBERAL

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.