Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μέτρα και καθημερινή ενημέρωση για τις λοιμώξεις – Καταρρέει το ΕΣΥ

Σε δραματική κατάσταση εξακολουθούν να βρίσκονται τα νοσοκομεία, καθώς το κύμα των αναπνευστικών λοιμώξεων παραμένει σε πλήρη εξέλιξη εξαιτίας της υποστελέχωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, της εμμονής της κυβέρνησης στην «ατομική ευθύνη» και της απουσίας μέτρων για μάσκες και αποστάσεις.

Η παραλλαγή JN.1 είναι σε έξαρση, συνολικά τα κρούσματα του νέου κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ αναμένονται να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα κατά το οποίο θα εμφανιστούν οι συνέπειες του συγχρωτισμού της εορταστικής περιόδου και νέες μολύνσεις από τις εστίες μετάδοσης στα σχολεία, τα οποία επαναλειτούργησαν χθες με απλές συστάσεις.

Στους 100 οι διασωληνωμένοι

Οι ειδικοί αναμένουν την νέα κορύφωση της πανδημίας μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ενώ πάνω από το 10% της κοινότητας νοσεί με γρίπη .

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν περίπου 206 νέες εισαγωγές κρουσμάτων και άλλα τόσα εξιτήρια στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται 1.600 άνθρωποι, οι 300 από αυτούς σε ΜΕΘ με τους 100 διασωληνωμένους.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος, τόνισε ότι «τα νοσοκομεία πιέζονται πάρα πολύ τις τελευταίες ημέρες από τους ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα. Πλην των ασθενών με κορονοϊό που στη πλειονότητα εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία, υπάρχει μεγάλη αύξηση των ασθενών με γρίπη και άλλες ιώσεις», με την αύξηση αυτή να ξεπερνάει το 30% κάτι που δείχνει την έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας επιστρέφει στην τακτική των επίσημων ενημερώσεων των πολιτών και εστιάζει στον χαμηλό αριθμό εμβολιασμών. Ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σήμερα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ότι «η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα», καθώς οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα πλήττονται περισσότερο.

Ο ίδιος η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ και Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ,  Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (11:30 π.μ.).

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.