Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Γιώργος Καρβουνιάρης: Να ενισχυθούν Πυροσβεστική και Εθελοντές χωρίς «αστερίσκους»

Ο δημοσιογράφος και πολιτευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Καρβουνιάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, τον Σύνδεσμο Εθελοντών Διασωστών, Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας. Μια ομάδα ανθρώπων που με αυτοθυσία έκανε αισθητή την παρουσία της τα τελευταία χρόνια όπου χρειάστηκε. Και χρειάστηκε πολλές φορές με σωτήριες παρεμβάσεις.

Αυτό που έχει σημασία αντιληφθεί η πολιτεία σήμερα είναι πως πρέπει να επενδύσουμε ουσιαστικά στην πρόληψη καθώς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής θα επιδεινώνονται.

Είναι επιτακτική ανάγκη να καταστήσουμε τη χώρα μας ανθεκτική. Συχνά αγνοούνται τα “καμπανάκια” της φύσης όπως έγινε στην περίπτωση του οικοσυστήματος της Δαδιάς δεδομένου ότι ο νομός Έβρου την τελευταία πενταετία παρουσίαζε την υψηλότερη μεταβολή προς την ξηρασία πανελλαδικά.

Και βεβαίως τόσο οι εθελοντικές ομάδες όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ενισχυθούν σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς «αστερίσκους» ώστε όταν χρειάζεται η παρέμβασή τους να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής για τους ίδιους και όσο το δυνατόν πιο ουσιαστική για όλους τους υπόλοιπους».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.