Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Γάμος ομόφυλων: Μασάζ Μητσοτάκη σε βουλευτές του για να το ψηφίσουν

Νέο «μασάζ» για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δείχνει να φοβάται ακόμα και για ζήτημα επιβίωσης της κυβέρνησης και διατήρησης της δεδηλωμένης, προκειμένου να σβήσει τις «φωτιές», οι οποίες έχουν ανάψει τα καλά στην Νέα Δημοκρατία.

Ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξη πως δεν θα επιβάλει κομματική πειθαρχία τόσο στους βουλευτές όσο και στους υπουργούς της, παρά τις φωνές ακόμα και εντός του κόμματος, όπως του Νίκου Δένδια και του Νικήτα Κακλαμάνη, που έχουν ξεκαθαρίσει ότι όποιος δεν συμφωνεί με ν/σ της κυβέρνησης οφείλει να παραιτηθεί.

Επειδή ο αριθμός των «γαλάζιων» διαφωνούντων είναι πολύ μεγάλος με τις πληροφορίες να τους υπολογίζουν από 60 μέχρι 80, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτη, έστειλε e-mail σε όλους τους βουλευτές για… διήμερη «ενημέρωση – συζήτηση» στις 15 και 16 Ιανουαρίου στα γραφεία της Πειραιώς προκαλώντας ήδη συζητήσεις ανάμεσα στα στελέχη.

«Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη» καταλήγει το μήνυμα. Στο «σεμινάριο» θα παρευρεθούν ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος θα κάνει την ενημέρωση, η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Μαρία Συρεγγέλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, και οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Μαρινάκης φρόντισε να θυμίσει «ότι τα νομοσχέδια εγκρίνονται από το υπουργικό συμβούλιο, από τους υπουργούς. Αλλά και αυτό θα σας έλεγα είναι μία λεπτομέρεια, διότι ξέρω πολύ καλά ότι για να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, από τη στιγμή που εκτιμώ ότι δεν θα το ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ., προφανώς είναι σημαντικό να μπορέσουμε να πείσουμε και βουλευτές και από άλλα κόμματα να το ψηφίσουν» είπε φανερώνοντας επίσημα ότι στο Μαξίμου στηρίζονται στις πλάτες της αντιπολίτευσης για την ψήφιση του ν/σ, αφού δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αφήσουν με τρόπο πρωτοφανή τους δικούς τους βουλευτές να κάνουν ό,τι τους κατέβει.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης απέρριψε την εκτίμηση πως θα τεθεί ζήτημα δεδηλωμένης, καθώς «από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας δίνει από μόνος του την απάντηση. Θέλει να πείσει και ο ίδιος και η κυβέρνηση τους πολίτες και τους βουλευτές για την ορθότητα αυτής της παρέμβασης, άρα δεν τίθεται κανένα θέμα. Θέλουμε να δούμε να εκφραστούν οι βουλευτές ελεύθερα γιατί αφορά ένα θέμα αναγνώρισης δικαιωμάτων σε συμπολίτες μας».

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά να πείσει και εκείνους που προσανατολίζονται να πουν «όχι» να μην εμφανιστούν στην ψηφοφορία στη Βουλή. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρότεινε την επιλογή της αποχής, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλές κοινοβουλευτικές επιλογές. Η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση που μπορεί κάποιος να εκφράσει τη διαφωνία του, δηλαδή να μην υπερψηφίσει, χωρίς να δημιουργήσει και πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι μια επιλογή την οποία μπορεί να έχουν οι βουλευτές».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.