Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ε, τότε γιατί δεν ακυρώνετε τα… σκοπιανά μνημόνια κύριε Μητσοτάκη;

Τη λεοντή του όψιμου Μακεδόνα φόρεσε ο Κυριάκος με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του αποκατεστημένου ανακτόρου του Φιλίππου Β’, όπου έμπλεος πατριωτικών συναισθημάτων, μεταξύ άλλων, δήλωσε για το έργο: «Δεν έχει μόνο πολιτιστικό αλλά και εθνικό χαρακτήρα καθώς επιβεβαιώνει την ελληνική διαχρονικότητα της Μακεδονίας στο βάθος των αιώνων και μετατρέπει την περιοχή σας σε έναν πολιτιστικό πόλο, τολμώ να πω παγκόσμιας εμβέλειας».

Πρόκειται για καραμπινάτη πολιτική υποκρισία.

Περηφανεύεται για την ελληνική διαχρονικότητα της Μακεδονίας ο άνθρωπος που άφησε τον Τσίπρα δίχως αντίσταση (για να μην αναγκαστεί ο ίδιος να το πράξει κατόπιν ως πρωθυπουργός) να προσφέρει απλόχερα τη «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα στους Σκοπιανούς.

Ο άνθρωπος που όταν έγινε πρωθυπουργός προέβη σε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα, κι όχι μόνο ξέχασε το βετο για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρώπη, αλλά έκανε κι ολόκληρη εκστρατεία για να μεταπείσει όσους διαφωνούν. Με τους υποτίθεται αδυνάμους Βούλγαρους να μας διασύρουν, καθώς με το προσκύνημα των Σκοπιανών στο… μεγαλείο τους έκαναν το Όνειδος των Πρεσπών φύλλο και φτερό.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε συγχωροχάρτι στον Κυριακό αν αποδείξει έμπρακτα την πίστη του στην ελληνική διαχρονικότητα της Μακεδονίας ακυρώνοντας τα περιβόητα σκοπιανά μνημόνια. Αυτά που έβαλε στον πάγο στην προηγούμενη θητεία του, φοβούμενος την απώλεια της δεδηλωμένης εάν τα εισήγαγε στη Βουλή προς κύρωση.

Τολμάει; Ρητορικό το ερώτημα προφανώς.

Πάντως, αν κρίνουμε από τα περί πρώτου Ευρωπαίου βασιλιά που είπε πλέκοντας το εγκώμιο του Φιλίππου, ενδεχομένως η φιέστα να έγινε για να εμφανιστεί κι ο ίδιος ως Ευρωπαίος ηγέτης στο πλαίσιο της επιθυμίας του να μετακομίσει στην Κομισιόν.

Μιλάμε για ματαιοδοξία, όχι αστεία!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.