Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Dimensity 9400: Περνάει από Geekbench και AnTuTu και κάνει πλάκα στον Snapdragon 8 Gen 4

Εχθές είδαμε τον Snapdragon 8 Gen 4 να περνάει από το Geekbench και το AnTuTu και μείναμε με το στόμα ανοιχτό με τα σκορ που πέτυχε. Σήμερα όμως η MediaTek απαντάει με τον Dimensity 9400 να περνάει από τα ίδια benchmarks, διαλύοντας τον Snapdragon 8 Gen 4. Σκεφτείτε πως είναι ακόμα πάνω από 9 μήνες μέχρι να ανακοινωθούν τα δύο chipsets και όταν έρθει εκείνη η ώρα δε μπορούμε να φανταστούμε τι θα κάνουν.

Εχθές ο Snapdragon 8 Gen 4 σκόραρε 10.628 πόντους στο multicore του Geekbench και 2.845 πόντους στο Single Core. Σήμερα έρχεται ο Dimensity 9400 και σκοράρει 11.739 πόντους στο multicore test του Geekbench και 2776 πόντους στο Single Core, διαλύοντας τον Snapdragon 8 Gen 4. Μάλιστα, το σκορ του 9400 φτάνει τα σκορ του Apple M3 στο multicore, που είναι από μόνο του τρομερά εντυπωσιακό!

Όμως η MediaTek ήθελε να απαντήσει και στον κλάδο των γραφικών και έτσι έτρεξε και εκείνη ένα AnTuTu. Ενώ ο Snapdragon 8 Gen 4 είχε φέρει 3.133.570 πόντους, ο Dimensity 9400 έρχεται σήμερα για να σκοράρει 3.449.366 πόντους, που είναι μια αρκετά μεγάλη διαφορά.

Dimensity 9400 Geekbench AnTuTu

Πρόσφατα είδαμε πως ο Snapdragon 8 Gen 4 θα μπορεί να φτάσει συχνότητες μέχρι και 4GHz για τους Cortex-X5 πυρήνες του, από την άλλη οι συχνότητες στο chipset της MediaTek παραμένουν άγνωστες. Το σίγουρο είναι πως δεν θα έχει efficiency πυρήνες, όπως και ο φετινός Dimensity 9300. Μένει να δούμε όμως τι αντίκτυπο θα έχει στην αυτονομία, καθώς και εκείνος θα έχει Cortex-X5 πυρήνες.

Ο Snapdragon 8 Gen 4 διαλύει τα πάντα! Δείτε screenshots από Geekbench και AnTuTu!

Τα δύο chipsets θα είναι στα 3nm 3ΝΕ λιθογραφία, δεύτερης γενιάς της TSMC. Αυτό από μόνο του θα δώσει μια ώθηση στην αυτονομία, όμως θα είναι αρκετή για καλή εμπειρία χρήσης σε μια συσκευή;

Η μάχη μεταξύ της Qualcomm και της MediaTek είναι πιο σκληρή από ποτέ και φέτος ξεκίνησε ιδιαίτερα νωρίς. Αν οι επιδόσεις μπορέσουν να είναι σταθερές, τότε μιλάμε για τεράστια αύξηση στην επόμενη γενιά συσκευών!

ΠΗΓΗ: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.