Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αστεροειδής που έχει το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου κατευθύνεται προς τη Γη: Τι λέει η NASA

Αστεροειδής που έχει το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου κατευθύνεται προς τη Γη: Τι λέει η NASA
Αυτό το ουράνιο γεγονός χρησιμεύει ως μια συναρπαστική υπενθύμιση της θέσης μας στο αχανές σύμπαν και του συνεχούς χορού των αστρονομικών σωμάτων μέσα στο σύμπαν.

Ένα κοσμικό γεγονός σημαντικών διαστάσεων εκτυλίσσεται στην ατμόσφαιρα. Η NASA ανέφερε ότι πέντε αστεροειδείς βρίσκονται σε τροχιά προς τη Γη αυτή την εβδομάδα, ένας εκ των οποίων έχει μέγεθος συγκρίσιμο με γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, προτού προκληθεί πανικός, είναι ζωτικής σημασίας να σημειωθεί ότι το τμήμα Asteroid Watch της NASA, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την παρακολούθηση τέτοιων ουράνιων σωμάτων, διαβεβαίωσε ότι κανένας από αυτούς τους διαστημικούς βράχους δεν αποτελεί απειλή σύγκρουσης με τον πλανήτη μας.

Η παράταξη αυτών των ουράνιων επισκεπτών έχει προγραμματιστεί μεταξύ 30 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου. Ο πρώτος αστεροειδής, με την ονομασία 2007 EG, έχει διαστάσεις περίπου 45 μέτρων, που μοιάζει με το μέγεθος ενός αεροπλάνου.

Ακολουθεί από κοντά ο δεύτερος αστεροειδής, 2024 BY, με μέγεθος περίπου όσο ένα σπίτι. Πρόκειται να κάνει την προσέγγισή του την 1η Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα, ένας άλλος αστεροειδής, ο 2003 BM4, επίσης συγκρίσιμος σε μέγεθος με ένα αεροπλάνο, θα περάσει από τη Γη.

Ο πιο τεράστιος από αυτούς, ο αστεροειδής 2008 OS7, εκτείνεται σε εντυπωσιακά 270 μέτρα, περίπου στο μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Αυτό το μεγαθήριο θα περάσει από τον πλανήτη μας στις 2 Φεβρουαρίου. Ο τελευταίος επισκέπτης, ο αστεροειδής 2024 BP1, θα πραγματοποιήσει επίσης την πλησιέστερη προσέγγισή του στις 2 Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα Asteroid Watch της NASA παρακολουθεί συνεχώς τέτοια κοντινά στη Γη αντικείμενα (NEOs). Αν και η σκέψη μεγάλων αστεροειδών που βρίσκονται στο διάστημα μπορεί να είναι ανησυχητική, η άγρυπνη παρακολούθηση και ανάλυση της NASA παρέχει τη διαβεβαίωση ότι αυτές οι κοσμικές συναντήσεις δεν αποτελούν άμεση απειλή για τη Γη.

ΠΗΓΗ: gazzetta

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.