Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Aκρίβεια: Η κοροϊδία του Μητσοτάκη έπιασε… ταβάνι!

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη  σε βασικά προϊόντα, παρότι οι μισθοί είναι από τους πιο χαμηλούς στην Ε.Ε.

Του Πάνου Σώκου

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή και απαξίωση του λαού από το να είσαι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, να ξέρεις ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η ακρίβεια, την οποία έχεις αποτύχει να ελέγξεις, και να συνεχίζεις να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι… άμοιρος ευθυνών, σαν να μην κυβερνάς εσύ, αλλά κάποιος άλλος. Κι όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έτσι ανερυθρίαστα συμπεριφέρεται κάθε φορά που μιλά σε πολίτες στις περιοδείες που έχει αρχίσει τις τελευταίες εβδομάδες, εν όψει και των ευρωεκλογών.

– Στις 23 Νοεμβρίου από τα Καμμένα Βούρλα είχε πει: «Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητές μας προκειμένου να πολεμήσουμε το τέρας της ακρίβειας με εξαντλητικούς ελέγχους και με σκληρά πρόστιμα, όσο μεγάλες και αν είναι οι εταιρίες που θα χρειαστεί να τα καταβάλουν. Διότι εδώ -πρέπει να το γνωρίζουν όλοι- είμαστε μια ευνομούμενη Πολιτεία και, αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία για να αυξάνουν αδικαιολόγητα τις τιμές, θα βρουν απέναντί τους το κράτος». 

Εύλογο το οργισμένο ερώτημα: «Και γιατί, κ. πρωθυπουργέ, μέχρι τώρα δεν εξάντλησες τις δυνατότητές σου να πολεμήσεις το «τέρας» της ακρίβειας, γιατί άφησες τις εταιρίες να κάνουν κερδοσκοπικό πάρτι στις πλάτες και τις τσέπες των καταναλωτών; Ποιος σε εμπόδισε να κάνεις όσα έπρεπε;» Κανείς δεν τον εμπόδισε! Πολιτική βούληση δεν είχε η κυβέρνηση να τα βάλει με τους κερδοσκόπους που τώρα καταγγέλλει!

-Στις 13 Ιανουαρίου 2024 πήγε στο Γαλάτσι, επανέλαβε τη γνωστή δικαιολογία, ότι η ακρίβεια είναι… εισαγόμενη και αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα, ενώ ανακάλυψε τον πληθωρισμό της απληστίας! Είπε σε πολίτες: «Θα πολεμήσουμε εκείνους που, πατώντας πάνω σε ένα υπαρκτό παγκόσμιο πρόβλημα, εκμεταλλεύονται χρόνιες αδυναμίες της αγοράς και υπερχρεώνουν τους καταναλωτές. Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας. Και έχω πει πολλές φορές ότι το κράτος έχει τη δύναμη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να βάλει την αγορά σε τάξη».

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για εισαγόμενη ακρίβεια, εννοεί ότι οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην ενεργειακή κρίση που ακολούθησε. Όμως, άλλη είναι η πραγματικότητα: πρώτον, η ακρίβεια στην Ελλάδα άρχισε το φθινόπωρο του 2021, αρκετούς μήνες πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεύτερον, πράγματι ο πόλεμος επηρέασε, όμως σε όλη την Ευρώπη οι τιμές έχουν μειωθεί και έχουν επανέλθει σε κανονικά επίπεδα, και μόνο στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνονται. Είναι η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη σε βασικά προϊόντα, παρότι οι μισθοί είναι από τους πιο χαμηλούς στην Ευρώπη. Αυτό το αποδεικνύουν και τα στοιχεία της Eurostat τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα οποία το κόστος διατροφής στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 8,9%, και είναι ο δεύτερος ταχύτερος ρυθμός στην Ε.Ε. μετά τη Μάλτα, που έφτασε το 10,2%.

Επίσης, από τη σύγκριση της χώρας μας με τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που ανήκουν στην ευρωζώνη (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα, Πορτογαλία) προκύπτει ότι είναι ακριβότερη στο μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που παράγονται εδώ (φρούτα, τυριά, κρέατα, ελαιόλαδο, λαχανικά).

Κι όμως, ο πρωθυπουργός, παρότι τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και τον εκθέτουν, συνεχίζει την κοροϊδία. Πριν από τρεις μέρες συνομίλησε με πολίτες για τα προβλήματα της καθημερινότητας στην Αγία Παρασκευή και, όταν κάτοικοι έθιξαν το ζήτημα της ακρίβειας, τους απάντησε αδιάφορα -σχεδόν κυνικά- ότι ξέρει πως η ακρίβεια δημιουργεί ακόμα πολλές δυσκολίες στα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά η κυβέρνηση είναι στο πλευρό τους…

«Δεν περιγράφω άλλο…» που έλεγε και ο Γ. Χελάκης. Η κοροϊδία του πρωθυπουργού έπιασε… ταβάνι!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.