Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Άκου να δεις…!!!

Του Strange Attractor

Ο μέσος συμπολίτης μας μπαίνει σε σούπερ μάρκετ υγιής  και βγαίνει στα πρόθυρα εγκεφαλικού.

Τα πάντα όλα έχουν ακριβύνει, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του ελληνικού παραδοσιακού ελαιόλαδου που η τιμή του πλέον αγγίζει εκείνη του  Johnnie Walker Black… άσχετα αν στην υπόλοιπη Ευρώπη, το ίδιο ελληνικό λάδι είναι κατά πολύ φθηνότερο.

Προφανώς προς τα εκεί διακινείται με τηλεπάθεια, άρα δεν παίζουν ρόλο τα μεταφορικά.

Όπως και τα παιδικά γάλατα και οι πάνες, που οι τιμές τους στη χώρα μας έπιασαν ταβάνι, ειδικά από τότε που οι Χούθι επιτέθηκαν σε πλοίο έξω από την Υεμένη.

Μια η Ουκρανία, μια η Γάζα, μια το Σουέζ, τώρα οι Χούθι… όλα λοιπόν δικαιολογούνται.

Με τον Κυριάκο και τους υπουργούς του να παρελαύνουν από τα κανάλια, μιλώντας με ύφος για το πώς θα πολεμήσουν την ακρίβεια, και πως θα αυξήσουν τους ελέγχους, και πως θα επιβάλλουν πρόστιμα στους κερδοσκόπους… μπλα μπλα…. Ή αλλιώς θα, θα, θα….

Την ίδια ώρα που οι κερδοσκόποι (φίλοι καρδιακοί του Κυριάκου) τρίβουν τα χέρια τους από τη χαρά.

Για να μη μιλήσουμε για τα καύσιμα, τα οποία επίσης αποτελούν εύκολη λύση πλουτισμού τόσο για την εισαγόμενη, όσο και για τη δική μας μαφία, αλλά και για τους «νόμιμους» ιδιοκτήτες πρατηρίων οι οποίοι σύμφωνα με έρευνα του ΕΜΠ νοθεύουν τα καύσιμα στις αντλίες, ή απλά μας βάζουν 20 και πλέον τοις εκατό λιγότερα απ’ όσα πληρώνουμε.

Εν τω μεταξύ, πέρα από τα μεγάλα λόγια, αν ήθελε η κυβέρνηση να βοηθήσει τους πολίτες, τότε απλά θα μπορούσε να μειώσει τον ΦΠΑ και τους λοιπούς φόρους στα καύσιμα, που σήμερα αγγίζουν το 60-65%.

Όπως μου είπε φίλος πρατηριούχος, με μια μείωση 40% στους φόρους, θα είχαμε τα φθηνότερα καύσιμα στην Ευρώπη. Δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά ακούγεται ενδιαφέρον…

Ναι, αλλά πώς θα πληρωθούν οι 7.500 χιλιάδες μετακλητοί ρε;

Πώς θα δοθούν όλα αυτά τα πας στους «μη προνομιούχους», οι οποίοι συνήθως είναι οι φοροφυγάδες που δεν κόβουν αποδείξεις και δηλώνουν κάτω των 5.000 ευρώ το χρόνο;

Ερωτήματα…

Πάμε στα δημόσια νοσοκομεία.  Και κει όλα καλά. Όπου σε κλείνουν ραντεβού μετά από 4-5 μήνες για τα… επείγοντα!

Να πούμε  και για τα δικαστήρια, όπου για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση, θέλει από 4 έως και 10 χρόνια;

Ας πούμε για την τάξη και την ασφάλεια… σε αυτόν τον τομέα, που ήταν ο κεντρικός της προεκλογικής Νέας Δημοκρατίας, επίσης όλα πάνε μια χαρά αν πιστέψουμε τους κυβερνώντες.

Έχουμε ελάχιστα μόνο μαχαιρώματα,  και ακόμη πιο λίγες δολοφονίες, αν συγκριθούμε με το Μεξικό ή την Κολομβία. Τι να λέμε;

Έβλεπα τις προάλλες μετακίνηση υπουργού, με 2-3 συνοδευτικά και καμιά 5-6 περιπολικά να κλείνουν τις διασταυρώσεις και θυμήθηκα πως τις 5-6 φορές στη ζωή μου που κάλεσα το 100, τις 2-3 δεν ήρθε κανείς λόγω λειψανδρίας…

Θυμόσαστε το «κάντε πως κοιμάστε» του Τόσκα; Ε, αυτό ζούμε και με τους νοικοκυραίους…

Με τον φίλο μου τον Μήτσο τον κακοπροαίρετο να με δουλεύει λέγοντας «κάτσε να βγει ο Κυριάκος και θα δεις»…

Τα λύσαμε λοιπόν όλα τα παραπάνω, γι’ αυτό αποφάσισε ο πρωθυπουργός μας να λύσει και το ακανθώδες πρόβλημα των γάμων των γκέι και της τεκνοθεσίας τους, άσχετα αν αντιδρούν πολλοί, ακόμη και υπουργοί μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

Είναι ένα καίριο ζήτημα, που αν δε λυθεί δεν πρόκειται να δούμε προκοπή, λένε τα παπαγαλάκια του Μαξίμου και όσοι ονειρεύονται υπουργιλίκια έχοντας μελανιάσει στο χειροκρότημα σχεδόν 5 χρόνια τώρα.

Και μόλις το λύσουμε και αυτό, ίσως ασχοληθεί επιτέλους η κυβέρνηση και με το άλλο καυτό ζήτημα, εκείνο του δημόσιου θηλασμού, ή της πολυγαμίας, ή της νομιμοποίησης της κτηνοβασίας, μπορεί και της αιμομιξίας.

Τι είμαστε; Τίποτις οπισθοδρομικοί;

Εν τω μεταξύ υπάρχει ένα κενό στο νομοσχέδιο που έρχεται. Οκέι, θα λύσουμε το θέμα της τεκνοθεσίας των ομοφυλόφιλων… τι θα γίνει όμως με το θέμα της τεκνοθεσίας των αμφοτεροφυλόφιλων; Χμ;

Το σκέφτηκε αυτό ο φροντιστηριάρχης Σκέρτσος;

Το θέτω στα όργανα ως ζήτημα… και περιμένω τις τοποθετήσεις (Άδωνι ακούς;)

Και βέβαια, ακούω όλους αυτούς τους όψιμους προοδευτικούς και τι θυμάμαι ο ποταπός;

Πως όταν το 1982 ο Ανδρέας έφερε νόμο αποποινικοποίησης της μοιχείας, οι πρώτοι που αντέδρασαν και σκαρφάλωσαν στα κάγκελα ήταν οι τότε νεοδημοκράτες, που είχαν αγανακτήσει για το πώς το ΠΑΣΟΚ ήθελε να καταστρέψει την οικογένεια και τα θεμέλια της κοινωνίας…

Άκου να δεις…!!!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.