Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Βόμβα στα ΜΑΤ: Το ίδιο υλικό είχε βρεθεί και στην Πάτρα

Ο ισχυρός εκρητικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε σε μαντρότοιχο 100 μέτρα απο τη βάση των ΜΑΤ παραπέμπει σε μια κίνηση – μήνυμα αλλα και μια κίνηση εντυπωσιασμού σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς.

Η μεθοδολογία είναι γνωστή για τους αστυνομικούς η συνδεσμολογία όμως όχι. Περιείχε μισή λίμπρα c4 υψηλό εκρηκτικό και 150 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα. To εκρηκτικό c4 τελευταία φορά το εντόπισαν οι αρχές σε μεγάλη επιχείρηση που έκαναν τον Ιανουάριο του 2023 στην Πάτρα όταν εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση μέλος της οποίας φέρεται να ήταν και συγγενικό πρόσωπο καταδικασμένου μέλους της 17Ν.

Ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο newsbomb δηλώνει ότι η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης βόμβας είναι η γόμωση των εκρηκτικών υλών: «Η σοβαρότητα του περιστατικού καταδεικνύεται απο τη γόμωση των εκρηκτικών της βόμβας. Το “πάντρεμα” της ισχυρής ζελατοδυναμίτιδας και του στρατιωτικού c4 , θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά και βέβαιο θάνατο σε διερχόμενους… ».

Είχε δοθεί χρονικό περιθώριο 45 λεπτών πριν εκραγεί. Ανδρας του Τήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών αψηφώντας τον κίνδυνο για τη ζωή του κατάφερε να την απενεργοποιήσει.

Η βόμβα αυτούσια όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το newsbomb, έχει μεταφερθεί ήδη στη Διευθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και εξετάζεται για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA , δηλαδή τρίχα ή ιδρώτας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.