Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τροχαία: Σοκάρουν οι αριθμοί – Πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους

Θερίζουν τα τροχαία σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς μόνο το πρώτο δεκάμηνο του 2023, 518 άνθρωποι έχουν σβήσει στην άσφαλτο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σημειώθηκαν δύο τραγωδίες σε Βριλήσσια και Πέραμα όπου δύο νεαροί οδηγοί έχασαν τον έλεγχο των ΙΧ τους.

 Πιο συγκεκριμένα, ένας 18χρονος και μία 17χρονη σκοτώθηκαν στην οδό Αναπαύσεως στα Βριλήσσια, ενώ άλλα δύο άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από τροχαίο στη λεωφόρο Σχιστού.

Το τριήμερο από τις 23 έως τις 25 Δεκεμβρίου, σε 95 τροχαία σε όλη τη χώρα – τα περισσότερα στον αστικό ιστό- σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι  -νέοι στην πλειονότητα τους-  και τραυματίστηκαν 119.

Τα τραγικά αίτια είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η αυξημένη ταχύτητα, ενώ από τις 23 μέχρι και τις 25 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 14.298 έλεγχοι αλκοτέστ σε ολόκληρη τη χώρα, από τα οποία διαπιστώθηκε πως 380 άτομα βρίσκονταν πίσω από το τιμόνι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Απ’ ότι φαίνεται, μάλιστα, τα τροχαία αποτελούν μάστιγα για τους νέους καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αποτελούν την 1η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15-29 ετών.

Ο αντιπρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, Νίκος Ρήγας, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για «γενοκτονία στην άσφαλτο».

«Τα παιδιά να μάθουν από μικρά και τις συμπεριφορές τις οδηγικές  να ενισχυθούν οι υπηρεσίες της τροχαίας ο οποίες τα τελευταία χρόνια αποδεκατίστηκαν με παρουσία τροχονόμων στους δρόμους με περιπολικά με ελέγχους και βέβαια με την επιβολή προστίμου», συμπλήρωσε.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.