Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στην πράξη ο προϋπολογισμός διαιώνισης της φτωχοποίησης

Mε τις ψήφους μόνο των βουλευτών της κυβέρνησης (158 «ναι», 142 «όχι») ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2024, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν τις έντονες αντιρρήσεις τους, υπερψηφίζοντας ελάχιστα από τα 23 άρθρα. Σημειώνεται ότι το θέμα των αμυντικών δαπανών πέρασε με «249», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα τάχθηκαν υπέρ.

Για ακόμα μια φορά, τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης θριαμβολόγησαν, κάνοντας λόγο για οικονομικές επιτυχίες της χώρας επί κυβέρνησης Ν.Δ.

Ωστόσο, επέλεξαν να «λησμονήσουν» τη συνεχή φτωχοποίηση των πολιτών που επιτείνει και ο εν λόγω προϋπολογισμός, αν και παραδέχθηκαν πως υπάρχουν προβλήματα (όπως ο υψηλός πληθωρισμός και η ακρίβεια), για τα οποία περιορίστηκαν να ισχυριστούν ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Παράλληλα, δεν παρέλειψαν τις βολές προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης (και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), τα οποία κατηγόρησαν μεταξύ άλλων για καταστροφολογία και λαϊκισμό.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο θα ψηφιστεί νόμος για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επιβεβαιώνοντας τα κυβερνητικά σχέδια για απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Επίσης, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε αύξηση κατά 20% στη αποζημίωση όλων των εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία από τις αρχές του έτους, παρότι συστηματικά κωφεύει στις διαχρονικές «κραυγές» των υγειονομικών για τα μεγάλα κενά που υπάρχουν.

Σε κάθε περίπτωση, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού φάνηκε ξεκάθαρα η εμμονή της κυβέρνησης στην ίδια πολιτική που έχει φέρει στα όριά του μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Οι τοποθετήσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από την αναφορά του σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και στις εφημερίες στο ΕΣΥ, παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά με αλαζονικό ύφος στη Βουλή, επιχειρώντας να δώσει την εντύπωση πως όλα βαίνουν καλώς στη χώρα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.