Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ! ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΣ της ΑΚΤΩΡ ο (πρώην υφυπουργός) Διαματάρης…

Ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης συμμετέχει στο νέο ΔΣ της ΑΚΤΩΡ, μετά την εξαγορά από την Intrakat. Για όσους γνωρίζουν πράγματα, ο κ. Διαματάρης είναι ένας από τους πιο ισχυρούς «πόλους» στην ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ και διαθέτει άριστες σχέσεις σχεδόν με όλο το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, ενώ βαθιές είναι οι ρίζες της φιλίας του διαχρονικά με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Μετά και την τυπική ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ από την Intrakat, ο Αλέξανδρος Εξάρχου προχώρησε σε αλλαγές στο ΔΣ.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε και τυπικά η απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. από την Intrakat έναντι συνολικού τιμήματος €110.813.000, το οποίο και εξοφλήθηκε πλήρως. Επιπλέον ποσό €114.000.000, το οποίο αφορά υφιστάμενες κατά το χρόνο ολοκλήρωσης δανειακές υποχρεώσεις της ΑΚΤΩΡ προς εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, θα αποπληρωθεί σταδιακά από την ΑΚΤΩΡ με την εγγύηση της Inrakat, εντός 24 μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής (που έγινε χθες).

Επίσης συγκροτήθηκε σε σώμα και πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση και το νέο διοικητικό συμβούλιο της Άκτωρ με την εξής σύνθεση:
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Αλέξανδρος Εξάρχου,
αντιπρόεδρος Λουκάς Καραλής και
μέλη τους Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο, Παναγιώτη Αντιβαλίδη, Αντιγόνη Γιόκαρη, Αντώνη Διαματάρη και Λουκά Παπάζογλου.

Παράλληλα με την συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου ανακοινώθηκε και το νέο οργανόγραμμα της Άκτωρ.

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου ήδη από την πρώτη μέρα καρατόμησε 10 επιφανή στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας. Ο ίδιος δεν χρειάζεται στάδιο προσαρμογής, αφού έχει το προνόμιο να γνωρίζει το σύνολο της ανθρωπογεωγραφίας της ΑΚΤΩΡ. Έτσι, χωρίς να χάσει χρόνο, αποφάσισε να απομακρύνει 10 πρωτοκλασάτα στελέχη της εταιρείας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα, εντός και εκτός εταιρείας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι περισσότεροι ήταν άνθρωποι της πλευράς του Σάκη Καλλιτσάντση.

Η νέα ιδιοκτησία της ΑΚΤΩΡ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές, που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στο rebranding της εταιρείας. Ωστόσο αυτό θα αποφασιστεί σε δεύτερο χρόνο, αφού ο Εξάρχου έχει θέσει μια σειρά από προαπαιτούμενα πριν αποφασίσει αν θα αλλάξει το όνομα της εταιρείας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν πέσει στο τραπέζι διάφορα σενάρια. Για παράδειγμα, υπάρχει η ιδέα της συγχώνευσης της διπλής ονομασίας (Intrakat – ΑΚΤΩΡ) και της πλήρους αλλαγής του ονόματος.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.