Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ! Δηλώνει ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για τα υπερκέρδη της ΔΕΗ ο Στάσσης…

Την ώρα που οι καταναλωτές ετοιμάζονται να δουν νέες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος από 1η Ιανουαρίου, «περήφανος» για τα επιτεύγματα της ΔΕΗ επί διοίκησής του δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης, από το βήμα του 1ου Growthfund Summit.

«Θεωρώ την επιτυχία της ΔΕΗ, επιτυχία της Ελλάδας» υποστήριξε ο Γιώργος Στάσσης, λέγοντας ότι η ΔΕΗ «μπορεί να αποτελέσει το υπόδειγμα του πώς μία επιχείρηση στενά συνδεδεμένη με το ελληνικό δημόσιο, με μία βαριά παράδοση, μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής εξελίξεων και δύναμη εκσυγχρονισμού για ολόκληρο τον κλάδο της».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ συνέχισε λέγοντας ότι «από τον Αύγουστο του 2019 η διοίκησή μας σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα διάσωσης και ανασυγκρότησης της εταιρείας που βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού. Το business plan που παρουσιάσαμε κέρδισε την εμπιστοσύνη της αγοράς. Κληθήκαμε να λειτουργήσουμε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον. Πανδημία, μεγάλη ενεργειακή κρίση, γεωπολιτικές εξελίξεις, μεγάλες φυσικές καταστροφές. Όλα αυτά δεν αποτέλεσαν άλλοθι ακινησίας αλλά κίνητρο για να προχωρήσουμε ταχύτερα, για να μπορέσει η ΔΕΗ να προετοιμαστεί για τα δύσκολα».

Ο Γιώργος Στάσσης σημείωσε ότι «το μετοχικό ποσοστό του δημοσίου στη ΔΕΗ έχει μειωθεί μεν αλλά η αξία του έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της συνολικής πορείας της εταιρείας. Οι οικονομικές ζημιές έγιναν συνεχόμενη κερδοφορία που σε μεγάλο βαθμό επέστρεψε στην κοινωνία, καθώς η οικονομική εξυγίανση μας επέστρεψε να σταθούμε στο πλευρό των πελατών μας, στη δίνη της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης με τις μεγαλύτερες εκπτώσεις από κάθε άλλο ενεργειακό πάροχο».
«Αν κάτι μας κάνει περήφανους είναι ότι λάβαμε κρίσιμες επιχειρηματικές αποφάσεις, με τεχνοκρατικά κριτήρια, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον και παράλληλα διατηρώντας στοιχεία κοινωνικής ενσυναίσθησης, κάτι που μας έκανε συμμάχους τους κράτους και όχι αντιπάλους και κυρίως των πελατών μας» είπε παράλληλα ο Γιώργος Στάσσης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως από το 2019, όταν ανέλαβε την διοίκηση της ΔΕΗ, το πάγιο αυξήθηκε κατά 1.216% και η τιμή της κιλοβατώρας κατά 80%.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.