Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ν/Σ για γάμο ομοφυλοφίλων: Πριν απο τα Χριστούγεννα στη Βουλή; – Αντίδραση από τον Μητροπολίτη Πατρών

Εισηγήσεις για να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση του γάμου και στα ομόφυλα ζευγαριών ακόμα και πριν από τα Χριστούγεννα υπάρχουν στο τραπέζι της κυβέρνησης, χωρίς, ωστόσο, να έχει επιβεβαιωθεί ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για μια ρύθμιση που είναι δεδομένο, πάντως, πως βρίσκεται στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανοιχτές παραμένουν όμως και οι λεπτομέρειες της νομοθετικής αυτής ρύθμισης, που φαίνεται πως θα είναι κρίσιμες και για την τελική στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι, ερωτηθείς σχετικά μέσα στην εβδομάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε πως «ισχύουν στο ακέραιο όσα έχει πει ο Πρωθυπουργός και τα έχει πει και στη ΔΕΘ. Δεν έχω κάτι νεότερο για το χρονοδιάγραμμα.

Οταν υπάρχει κάτι περισσότερο, θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό». Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η βασική μορφή του νομοσχεδίου έχει ήδη ετοιμαστεί και εξεταστεί από ομάδα νομικών, με τον χρόνο κατάθεσής του να είναι θέμα απόφασης του Κυριακου Μητσοτάκη με κριτήριο και το πολιτικό τάιμινγκ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Aντίθετος στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εμφανίστηκε από την ο  Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Ενώπιον εκατοντάδων προσκεκλημένων στο καθιερωμένο γεύμα με αφορμή την εορτή του Πολιούχου Αγίου Ανδρέου ο Μητροπολίτης δήλωσε πως “κάτι τέτοιο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους” στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε νομοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Η αναφορά του έγινε ενώπιον εκπροδώπων της κυβέρνησης του πολιτικού κόσμου και πολλών Μητροπολιτών.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.