Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Έρευνα: Οι Έλληνες δεν είναι ένας ευτυχισμένος λαός!

Ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που παρουσιάζονται από την Eurostat σχετικά με τους ευτυχισμένους λαούς του κόσμου. Οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι βρίσκονται στην Αυστρία, ενώ αισιόδοξα είναι τα στοιχεία και για την Πολωνία, τη Φινλανδία και τη Ρουμανία. Από την άλλη, οι Έλληνες δεν βρίσκονται και στην καλύτερη θέση σε ό,τι αφορά την ψυχολογική τους κατάσταση.

 

Στην ετήσια δημοσίευση της Eurostat για τους «δείκτες ποιότητας ζωής», η Αυστρία σημείωσε συνολικά 7,9 στα 10. Η Πολωνία, η Φινλανδία και η Ρουμανία κατετάγησαν από κοινού δεύτερες στα δεδομένα με όλες τις βαθμολογίες 7,7 στα 10.

Δεν έχουν σημασία μόνο τα λεφτά

 

«Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ορισμένες χώρες που συνδέονται με χαμηλά επίπεδα εισοδήματος στο πρόσφατο παρελθόν… όπως η Ρουμανία και η Πολωνία, είναι μεταξύ των χωρών όπου η ικανοποίηση από τη ζωή είναι υψηλότερη – δείχνοντας την πολυπλοκότητα της σχέσης μεταξύ υποκειμενικής και οικονομικής ευημερίας», αναφέρει η Eurostat.

Kακά τα νέα για τους Έλληνες

 

Αρνητική είναι ωστόσο η εικόνα που καταγράφεται για τη χώρα μας. Οι Έλληνες, ειδικότερα, είναι ανάμεσα στους 5 πιο δυστυχισμένους λαούς της ηπείρου, μαζί με τις Κροατία (6,8), Γερμανία (6,5), Μαυροβούνιο (5,8) και Βουλγαρία στην τελευταία θέση (5,6).

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.