Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αυτή που επέζησε στα Τέμπη: Ποια δικαιοσύνη; Αυτό που γίνεται ευτελίζει και τους νεκρούς και τους ζωντανούς

Η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με 57 νεκρούς, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος με αφορμή τη σημερινή (12/12) συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

Η πρώην παίκτρια ριάλιτι μίλησε για την δικαιοσύνη που απονέμεται σχεδόν 10 μήνες μετά την πολύνεκρη τραγωδία:

«Δεν έχω κάποια υποστήριξη προσωπικά, μάλιστα όταν νοσηλευτήκαμε στο ΑΧΕΠΑ και βγήκε η εγκύκλιος για την ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων. Είχα πει στους ψυχιάτρους “Έχει βγει αυτή η εγκύκλιος εφ’ όρου ζωής;”, γέλασαν και μου είπαν “Με ποιες πλάτες;”. Εννοώ ότι ήταν αστείο γιατί μου είχε πει και εμένα ο πρωθυπουργός τότε να βάλω και εγώ πλάτη».

«Το πρόβλημα είναι ότι αντί να θεραπευόμαστε και να προσπαθούμε να θρηνούν οι άνθρωποι ήρεμα και να έχουν χώρο και χρόνο να θρηνήσουν πρέπει να κυνηγάμε τη Δικαιοσύνη. Δηλαδή ακόμα και η διαμαρτυρία είναι πολύ άσχημο που πρέπει να την κάνουμε».

«Ποια δικαιοσύνη έχει αποδοθεί; Σε δυο εβδομάδες θα κλείσουμε 1ο μήνες και είναι προφυλακισμένοι μόνο ο σταθμάρχης και ένας επιθεωρητής. Η Δικαιοσύνη πρέπει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Η πολιτική δεν είναι μόνο προνόμια είναι και ευθύνη.

Το Σύνταγμά μας βασίζεται στην αξία της ανθρώπινης ζωής και την αξιοπρέπεια. Αυτό που παρακολουθούμε να συμβαίνει ευτελίζει και τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Η διαδικασία επικεντρώνεται κυρίως σε άλλα θέματα…».

 

Πηγή: znews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.