Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΑΝΤΙπερισπασμοί: Και αν τη σωστή πλευρά της Ιστορίας τη γράψουν οι άλλοι;

Από τον Κώστα Πρώιμο

*** Έως και απίθανο εκτιμάται από τους διεθνείς πολιτικούς παρατηρητές να κάνουν πίσω οι ΗΠΑ στη συνέχιση της χρηματοδότησης στην Ουκρανία. Μπορεί να γράφονται πολλά προς την αντίθετη version όμως το τέλος του πολέμου άμεσα με νικητή τον Πούτιν θα σηματοδοτούσε το άδοξο και άγριο τέλος των απανταχού νεοσυντηρητικών.

*** Τι επιδιώκει το παγκόσμιο σύστημα γύρω από τον Μπάιντεν; Να κερδίσει χρόνο μέχρι και τον Μάρτιο που θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία -και θα κάνουν τα πάντα για να τον «αγοράσουν»- προκειμένου να μην επανεκλεγεί μετά βαΐων και κλάδων ο Πούτιν. Φυσικά σκοτίστηκαν αν αυτό σημαίνει τη θυσία ακόμη πενήντα χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών. Εξάλλου μια άτακτη επικείμενη υποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων που είναι βεβαία χωρίς την απρόσκοπτη στήριξη της Δύσης ενδέχεται να φέρει τη Ρωσία στα σύνορα της Ουγγαρίας. Και τότε θα αναθεωρήσουν πολλοί τις πραγματικά ηλίθιες απόψεις τους σχετικά με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

*** Εξυφαίνεται ένα ακόμη σενάριο όμως… Να επιχειρήσουν οι Αμερικάνοι να μπουν στο «μαντρί» της Ρωσίας δια της πλαγίας, χτυπώντας το Ιράν. Τι ντόμινο θα επακολουθούσε; Καταρχάς θα μπούμε όλοι σε φάση του «ο θεός να μας λυπηθεί» με χαρακτηριστικό παράδειγμα πως σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης ΗΠΑ – Ιράν το βαρέλι με το πετρέλαιο θα εκτοξευόταν αστραπιαία στα τριακόσια δολάρια και ο νοών νοείτω για τις ολέθριες επιπτώσεις που θα υφίσταντο οι υπάρχουσες καταπονημένες οικονομίες των χωρών της Δύσης.

*** Επειδή όλα μα όλα όσα συμβαίνουν εντός της πατρίδας μας συνδέονται και επηρεάζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με τα παγκόσμιας κλίμακας οικονομικά είτε πολιτικά γεγονότα, είναι σαφές πλέον πως ο νεομητσοτακισμός θα πέσει από μια σειρά γεωπολιτικών και συνεπώς ιστορικών γεγονότων που έπονται.

*** Η Νέα Δημοκρατία θα κρατήσει τη βάση της και απλώς στον πυρήνα της θα προσκολληθούν όλα τα στοιχεία της μεθοδευμένης διάσπασης αλλά και ύπαρξης Κοινοβουλευτικών Κομμάτων. Αν επικρατήσει το άνωθεν σενάριο απομένει να δούμε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρεθεί στη σωστή πλευρά του… Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθώς θα αποδειχτεί τελικά πως ως προς την ορθή πλευρά της Ιστορίας μάλλον θα έχει ατυχήσει…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.