Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Το σουβλάκι “πετάει” στα 4 ευρώ!

Aνεβαίνει διαρκώς η τιμή στο σουβλάκι, καθώς θέμα χρόνου είναι πλέον να σπάσει το τυλιχτό  το φράγμα των 4 ευρώ, ακόμα και σε λαϊκές γειτονιές της Aθήνας και του Πειραιά.

Όπως μεταδίδει το Mega, το τυλιχτό σουβλάκι και ο γύρος αναμένονται να σπάσουν το φράγμα των 4 ευρώ με τον πρόεδρο του σωματείου ψητοπωλών Αττικής να προαναγγέλλει νέες αυξήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, ήδη από τις αρχές του μήνα παρατηρείται μείωση τζίρου στα ψητοπωλεία της Αττικής η οποία κυμαίνεται από 20 – 30%. Παραδοσιακοί πελάτες κάνουν μικρότερες παραγγελίες, σε μια προσπάθεια να φέρουν το κόστος στα μέτρα τους, ενώ άλλοι τις έχουν σταματήσει.

Πάντως, οι συγκρίσεις τιμών είναι ενδεικτικές.

Συγκεκριμένα, στον Πειραιά το απλό τυλιχτό έχει σκαρφαλώσει στα 3,70 από 3,20 ευρώ, που ήταν το ακριβότερο πέρυσι τέτοια εποχή, στο Αιγάλεω πωλείται στα 3,50 ευρώ από 3,20 που κόστιζε ένα χρόνο νωρίτερα και στην Καλλιθέα 3,60 από 3,40 ευρώ, ενώ σε Κηφισιά και Βουλιαγμένη βρίσκεται ήδη μια ανάσα από τα 4 ευρώ, χωρίς να έχουν γίνει οι αυξήσεις που βρίσκονται προ των πυλών.

Ιδιοκτήτες ψητοπωλείων δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές, με καταναλωτές να βλέπουν το κόστος της καθημερινότητας να αυξάνεται, με τους μισθούς για τους περισσότερους να παραμένουν στα ίδια.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.