Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Το Μάρτιο ο Κασσελάκης πάει φαντάρος…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να παρουσιαστεί στον Αυλώνα για να καταταγεί στην Β’ ΕΣΣΟ 2024, τον Μάρτιο του 2024. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων που έχουν ζήσει έντεκα συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό. Σε αυτήν την περίπτωση, αν ο πολίτης έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, τότε απαλλάσσεται από την υποχρέωση στράτευσης.

Εφόσον ο ίδιος είναι 35 ετών, δεν έχει συμπληρώσει το ηλικιακό όριο που προβλέπεται, το οποίο θα του επέτρεπε να πάρει απαλλαγή και έχει πλέον γυρίσει στην Ελλάδα, οπότε υποχρεούται να εκπληρώσει κανονικά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Στο μεταξύ ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μία πρόταση η οποία σηματοδοτεί την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο Κέντρο και στο μεσαίο χώρο.

Υποσχέθηκε στους ελεύθερους επαγγελματίες μηδενικό φόρο για τα πρώτα 10.000 ευρώ.

Προσπαθεί να κερδίσει πίσω αυτούς που έχασε. Τον μεσαίο χώρο.

Ουσιαστικά, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ξαναφέρει κοντά του ομάδες της αγοράς που το 2019 και το 2023 γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας από τους λόγους που ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θέλει να πάρει πίσω τις διαγραφές είναι γιατί οι άνθρωποι του 3%, της αριστερής πτέρυγας είναι υπέρμαχοι της μεγάλης φορολογίας σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες θεωρώντας ότι ταιριάζει στην σοσιαλιστική ιδεολογία τους.

Γιατί από τους φόρους αυτούς θα μπορούν να δίνουν επιδόματα και να δημιουργούν έναν στρατό εξαρτημένων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν ο υπουργός Οικονομικών, η Εφη Αχτσιόγλου ήταν η υπουργός Εργασίας ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν ο εμπνευστής των μεγάλων μειώσεων των συντάξεων, των διπλών εισφορών.

Το 3% φορολογούσε την μεσαία τάξη και η μεσαία τάξη τους γύρισε την «πλάτη» και καλά έκανε.

Δεν είναι τυχαίο που ο Παύλος Πολάκης είπε ότι «λιώσαμε την μεσαία τάξη συνειδητά».

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ, έχουν πλέον δείξει την δυσαρέσκειά τους διότι ο οριζόντιος φόρος θυμίζει τα σκληρά μέτρα που πάρθηκαν επί μνημονίων.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.