Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

“ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ, τρία κράτη!” ΤΟΥΡΚΙΑ, Αζερμπαϊτζάν και ψευδοκράτος υπέγραψαν συμφωνία…

Toυρκία, Αζερμπαϊτζάν και ψευδοκράτος υπέγραψαν  μια συμφωνία με το σύνθημα “ένα έθνος, τρία κράτη”.

Μία ημέρα πριν την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους το 1983. Έφτασε η ώρα, με έναν τρόπο, το Αζερμπαϊτζάν να ανταποδώσει τη βοήθεια που του παρείχε η Τουρκία, στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Έτσι λοιπόν, μέσα στο κέντρο της Κύπρου, στη Λευκωσία, τα κυβερνώντα κόμματα της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και του ψευδοκράτους υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την ενίσχυση των πολιτικών σχέσεων μεταξύ των χωρών σύμφωνα με το σύνθημα “τρία κράτη, ένα έθνος”.
Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Λευκωσία, μεταξύ εκπροσώπων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Κόμματος του Νέου Αζερμπαϊτζάν του Ιλχάν Αλίεφ και του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) του ψευδοκράτους, το κόμμα που ίδρυσε ο Ραούφ Ντενκτάς και του οποίου προήδρευσε ο νυν ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.
Ο “πρωθυπουργός” των κατεχομένων Ουνάλ Ουστέλ (νυν πρόεδρος του UBP) δήλωσε ότι “τα μέρη υπέγραψαν μια ιστορική, διεθνή και θεσμική συμφωνία για να ενισχύσουν περαιτέρω τις γέφυρες αγάπης και να ανεβάσουν τη συνεργασία μεταξύ των χωρών τους σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα”.
“Με αυτές τις υπογραφές, το μότο μας ‘τρία κράτη, ένα έθνος’ έχει πλέον αποκτήσει διεθνή νομική διάσταση”. Η συμφωνία ήρθε μια ημέρα πριν από την ημέρα κατά την οποία οι Τουρκοκύπριοι γιορτάζουν την 40η επέτειο της μονομερούς ανακήρυξης της Δημοκρατίας τους, κατά πιστή αντιγραφή της γιορτής της Τουρκίας. Ο αντιπρόεδρος του AKP Εφκάν Αλά συνεχάρη το ψευδοκράτος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας.
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.