Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κυριάκος ο Βρετανοφάγος!

Του Κώστα Πρώιμου

Γιατί ρε παιδιά έχετε βάλει μπροστά σε όλα τον ανθρωπάκο και κάνετε την πλάκα σας; Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να δώσει αυτή την επαναστατική συνέντευξη στο ΒBC και μετά να υποθέσει ότι θα του στρώσουν κόκκινο χαλί αναμένοντάς τον με σκυμμένο το κεφάλι οι παροικούντες την Ντάουνινγκ στριτ; Πάντως και αλήθεια γράφω, τον χάρηκα τον Κυριάκο, είναι πρώτη φορά που συμφωνώ σε όλα μαζί του, αναφορικά με τα «Ελγίνεια». Εξάλλου ξέρει η Αγία Οικογένεια από τέτοια.

Ο συγχωρεμένος ο πατέρας του για να αποφύγει τα χειρότερα δώρισε στο ελληνικό κράτος μια συλλογή με αρχαία αντικείμενα που προφανώς κατείχε παρανόμως μεν, όλως τυχαίως δε.

Πάντως από το πουθενά «Δευτεριάτικα» έγινε διεθνές σόου.

Με πρωταγωνιστή τον καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης.

Αφού τράβηξε το αυτάκι του Πούτιν (και πόσο πόνεσε ο Βλαδίμηρος δε φαντάζεστε), σκέφτηκε να πάει να «τσαμπουκαλευθεί» τη Βρετανική Αυτοκρατορία και δη επισκεπτόμενος την πρωτεύουσά της. Ποιοι Μπόερς και ποιοι Ζουλού! Κυριάκος ο Βρετανοφάγος! Μια ανάσα έφτασε από την κατάληψη της πρωθυπουργικής κατοικίας, μέσα στο Λόντον!

Ωστόσο, για να προσγειωθούμε λίγο απότομα στη σκληρή πολιτική πραγματικότητα ο κύριος Μητσοτάκης μάλλον μπέρδεψε την ΕΡΤ και τον Σκάι με το ΒΒC που και αυτό κυβερνητικό δημοσιογραφικό μέσο είναι αλλά με μια «μικρούλα» διαφορά: Εξυπηρετεί εν προκειμένω τα συμφέροντα της Αγγλίας και όχι του Μητσοτακιστάν όπως συμβαίνει εδώ στην αποικία. Όμως πολύ καλά τους τα είπες Κυριάκο μας! Δικά μας είναι τα Ελγίνεια αλλά δε μάθαμε ποτέ αν ο περιβόητος Λόρδος Έλγιν τα πήρε μόνος του χωρίς καμία βοήθεια, ξέρετε τώρα…

Και γιατί παρακαλώ να ενοχλείσαι από τη βροντερή πόρτα που έφαγες αν και ο κρότος της ακούστηκε στα πέρατα του πολιτικού κόσμου; Ήδη τα περισσότερα εγχώρια (δικά σου) ΜΜΕ καταβάλλουν τρομερές παραδημοσιογραφικές προσπάθειες ώστε να παρουσιάσουν για πολλοστή φορά στους αποβλακωμένους το μαύρο άσπρο!

Υπέρ σου προσπαθούν να «γυρίσουν» το ιστορικό φιάσκο που υπέστη η Ελλάδα δια της εκπροσώπησής σου χθες, για δεύτερη φορά από τον κ. Σούνακ! Όπως και να ‘χει Κυριάκο μας έχεις γίνει λαϊκός ήρωας τουλάχιστον στα μάτια και το μυαλό της πλέμπας που αισθάνεται πως τα μάρμαρα ανήκουν στους ιδίους δια της άγραφης αλλά απαράβατης διαθήκης που παρέθεσαν οι μακρινοί πρόγονοί τους, οι Αρχαίοι Έλληνες.

Με αυτό τον καημό όμως ζούμε και εμείς, ξυπνάμε και κοιμόμαστε όλοι οι υπήκοοί σου καθημερινά και σε ακολουθούμε, να το ξέρεις και να το βάλεις καλά στο μυαλό και στο πλάνο σου: Να δούμε τα μάρμαρα στο Μουσείο της Ακρόπολης κι ας πεθάνουμε… ακόμη και από την πείνα!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.