Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πάτρα: Έμποροι, δικηγόροι, επαγγελματίες στους δρόμους για το φορολογικό

Αναστάτωση στο εμπόριο, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους αυτοαπασχολούμενους το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση.

Μεθαύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία, στη διάρκεια της οποίας τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, όπως επίσης, τα αρτοποιεία και τα κομμωτήρια, ενώ χειρόφρενο τραβούν και τα ταξί.

Μάλιστα, σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι εκπρόσωποι των σωματείων που συμμετέχουν στην απεργία θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών.

Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 10.30 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει πορεία.

Ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας ζητά την άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της και τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα.

ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας και του Συνδέσμου Βιοτεχνών – Υδραυλικών Αχαΐας ανακοίνωσαν πως «στις 22 Νοέμβρη κλείνουμε καταστήματα, βιοτεχνίες και γραφεία. Συμμετέχουμε στη μεγάλη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Γεωργίου», με αίτημα την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Στην απεργία συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Ν. Αχαΐας, ενώ και η ΟΕΒΕΣΝΑ απευθύνει κάλεσμα

για συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζουμε ότι απόφαση για 24ωρη απεργία έχουν πάρει τα μέλη του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ», ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Μανικιούρ – Πεντικιούρ Ν. Αχαΐας «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ».

 

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

 

Συνεχίζουν την αποχή τους από τα Δικαστήρια και αυτή την εβδομάδα οι δικηγόροι της Πάτρας, αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα Aποχή από πάσης φύσεως δίκες έως και τις 27 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι της Πάτρας σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα.

Οι δικηγόροι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τεκμαρτή φορολόγηση.

Όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι του κλάδου, η φορολόγηση με βάση τεκμαρτό εισόδημα, για εισόδημα δηλαδή που δεν έχει αποκτηθεί, δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή αλλά οδηγεί σε επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν και ζητά την στήριξη του επαγγέλματος.

Παράλληλα θα απέχουν και από την έκδοση διαταγών πληρωμής από δάνεια με αιτούσες Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων καθώς επίσης και από εντολές προς εκτέλεση, ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου για τα funds και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, λαμβανομένης υπόψιν της πάγιας θέσης της Ολομέλειας για την προστασία των οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων πολιτών.

Στο μεταξύ ο Δικηγορικός Σύλλογος διοργανώνει μετάβαση στην Αθήνα για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.