Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μαλλιά – κουβάρια στο ΣΥΡΙΖΑ για το μαξιλαράκι…

Ως «υπονομευτή», ούτε λίγο ούτε πολύ, του Αλέξη Τσίπρα δείχνουν από χθες τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη οι εσωκομματικοί του «αντίπαλοι», προεξάρχοντος του Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος με ανάρτησή του αντέδρασε για τα όσα είπε ο πρόεδρος για το μαξιλάρι των 37 δις.

Το ιστορικό στέλεχος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης 2015 – 2019 κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να μην υπονομεύει τον «συλλογικό άθλο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Του επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ». Όπως και ότι, αν και δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, ήταν αναγκαίο για να διευκολυνθεί η έξοδος της χώρας στις αγορές, καθώς οι επιλογές ήταν δύο «μαξιλάρι ή προληπτική πιστωτική γραμμή» που «ζητούσε πχ. ο Γιάννης Στουρνάρας και προϋπέθετε νέο μνημόνιο». Του συνέστησε να διαβάσει τον Απολογισμό που ενέκρινε το κόμμα για την περίοδο 2012 – 2019, (όπου το δημοσιονομικό μαξιλάρι των 37 δις αντιμετωπιζόταν ως επίτευγμα που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια), προκειμένου όπως ανέφερε, να μην εκτίθεται και να μην δίνει λαβές στη ΝΔ «με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, στην «καθ’ οδόν» συνέντευξή του στο Live News το απόγευμα της Τρίτης είχε αναφέρει πως «Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου».

Όμως, εδώ και καιρό πολλά στελέχη από την εσωκομματική μειοψηφία και όχι μόνο από την Ομπρέλα, θεωρούν ότι έχει παρατραβήξει αυτή η επίθεση στον πρώην ΥΠΟΙΚ, επίθεση που παραγνωρίζει ή κάνει ότι παραγνωρίζει πως επρόκειτο για μια κυβερνητική επιλογή, που έγινε μάλιστα τη απουσία πραγματικής εναλλακτικής.

Και λέμε «κάνει ότι παραγνωρίζει» διότι εσχάτως τα στελέχη αυτής της πλευράς εκτιμούν όλο και περισσότερο ότι τέτοιες επιθέσεις από τον Στ. Κασσελάκη, και άλλα μέλη της ηγετικής ομάδας, έχουν πραγματικό στόχο τον Αλέξη Τσίπρα. Αρκετές φορές έχει επισημανθεί- και ίσως από τους πρώτους να ήταν ο Αριστείδης Μπαλτάς – ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και τα στελέχη της ηγετικής ομάδας που εξαπολύουν επιθέσεις κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα, στην πραγματικότητα με βασικές επιλογές τους υπονομεύουν τον ίδιο. Από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις ήταν η αναφορά του νέου προέδρου στο διάγγελμα της Παρασκευής ότι «κληρονόμησε» ένα «άρρωστο κόμμα», όπως και η αναφορά του ότι είναι «ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη» στην δήλωση εκδήλωση της υποψηφιότητάς του στα τέλη Αυγούστου. Πλέον ήρθε σε αυτά να προστεθεί και το «μαξιλάρι».

Την ανάρτηση Δραγασάκη κοινοποίησαν δύο από τα ηγετικά στελέχη της ομάδας 6+6 Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος, αλλά και οι Δημήτρης Παπαδημούλης και Νίκος Μπίστης που κινούνται κοντά τους (ο Νίκος Μπίστης υπέγραψε και το κείμενο των 11, την Κυριακή).

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.