Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δημοσκόπηση: Μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και μάχη του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δεύτερη θέση καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με την έρευνα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33% έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ λαμβάνει 9%, η Ελληνική Λύση 5%, το Μέρα25 3%, οι Σπαρτιάτες 3%, ενώ Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη συγκεντρώνουν 2,5%.

 

Στο σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ λαμβάνει 38%, το ΠΑΣΟΚ 15%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, ενώ διψήφιο είναι και το ποσοστό του ΚΚΕ, στο 10,5%.

 

Ενδιαφέρον όμως, παρουσιάζει και η μάχη ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση από τις εκλογές του 2019, τις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου, έως την έρευνα που παρουσιάστηκε, αφού το 2019 η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν 23,4%, μειώθηκε σε 8,6 μονάδες τον Μάιο για να φτάσει τις 6% τον Ιουνίου και πλέον, δημοσκοπικά, το ΠΑΣΟΚ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά μισή μονάδα.

Πώς κρίνουν οι πολίτες τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Παράλληλα, στο σύνολο των ερωτηθέντων οι 6 στους 10 κρίνουν αρνητικά τις πρόσφατες εσωκομματικές πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη. Αρνητικά, όμως, κρίνει και το 34% εκείνων που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο τις πρωτοβουλίες του προέδρου του κόμματος, ενώ το 80% εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν εκ νέου ΣΥΡΙΖΑ τις κρίνει θετικά.

Τι λένε για τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις

 

Στην ίδια δημοσκόπηση μετρήθηκαν και οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης στις μεταρρυθμιστικές κινήσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα στο νομοσχέδιο για τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων με σχεδόν 6 στους 10 πολίτες να κρίνουν ότι οι προτάσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι αναγκαίες κάποιες διορθώσεις.

 

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, το 19% απαντά ότι είναι προς σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει, το 40% εκτιμά ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις. Το 30% απαντά ότι το σχέδιο είναι σε λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 11% απαντά ότι δεν έχει άποψη για το ζήτημα.

 

Στο ίδιο ερώτημα πάντως, σχεδόν 1 στους 2 ελεύθερους επαγγελματίες απαντά ότι οι ρυθμίσεις είναι στη λάθος κατεύθυνση, μόλις το 10% πιστεύει ότι είναι όπως πρέπει, ενώ το 36% εκτιμά ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται διορθώσεις.

 

Αντίστοιχα, οι δύο στους τρεις πολίτες (66%) πιστεύουν ότι η πρόταση ψηφιοποίησης της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει (24%) ή προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις (42%).

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.