Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΑΝΤΙπερισπασμοί: Η Κυρία, δυστυχώς και μάλλον… έχει δίκιο

Από τον Κώστα Πρώιμο

*** «Η Ελλάδα από “μαύρο πρόβατο” έγινε πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη», ξεστομίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη προβεβλημένα κυβερνητικά στελέχη, με αφορμή τον «Ελγίνειο» αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το τσουνάμι προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Κατά το «αυτιά δεν έχουμε, σκουλαρίκια γυρεύουμε». Τα όσα κωμικοτραγικά διαβάζουμε αλλά και βιώνουμε ειδικά την τελευταία περίοδο στην Ελλάδα δε θα μπορούσε να τα «συλλάβει» και συνεπώς να τα γράψει ως ιστορίες του Ντίσνεϊ ούτε ο ευφάνταστος και θρυλικός σεναριογράφος κόμικς Καρλ Μπαρκς.

*** Σε καθημερινή και «ιστορική» εφημερίδα προτείνουν ως τιμωρία στη Μ. Βρετανία να αποσύρουν οι Έλληνες εφοπλιστές τα κεφάλαιά τους από το Σίτι. Ερώτημα: Ποιοι θα το πράξουν; Αυτοί που «σπάνε» το εμπάργκο και μεταφέρουν ποικιλοτρόπως ρωσικό πετρέλαιο από δω κι από κει; Ή κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους; (Και το δούλεμα στον κοσμάκη όρια δε γνωρίζει.)

*** Πέθανε και ο Κίσινγκερ ο οποίος ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να έχουμε μετά από μισό αιώνα άλυτο το Κυπριακό.

Ο ακαδημαϊκός του Χάρβαρντ και Βαυαρός στην καταγωγή «έπαιξε» και στον Αττίλα 1 και στον Αττίλα 2 το παιχνίδι της Τουρκίας μέχρι το σημείο που η τακτική του εφάρμοζε τα συμφέροντα των Αμερικανών στην ευρύτερη περιοχή.

Άλυτο τους συμφέρει να παραμένει και προς το διηνεκές το Κυπριακό εκτός αν ακόμη μετά από πενήντα χρόνια υπάρχουν αφελείς εθνικές φωνές που εκτιμούν ότι απλά δε μπορούν να προχωρήσουν σε εξεύρεση σχετικής λύσης. Δε θέλουν και για να βρείτε την αιτία απλά ακολουθήστε τις διαδρομές του χρήματος που ευνοούνται υπό τις παρούσες γεωπολιτικές συνθήκες πάνω στο μαρτυρικό νησί και στα… πέριξ.

*** Μεγάλη υπόθεση ο αποπροσανατολισμός. Πόσο μάλλον ως στρατηγικός πυλώνας για τη μακροημέρευση αυταρχικών καθεστώτων. Δεν είναι καθόλου αστείο, να σε «ψήνουν» νυχθημερόν ώστε να «στρέψεις τα πυροβόλα σου» προς τους λόφους και τελικά να «δέχεσαι πυρά» στην πλάτη από τη θάλασσα. Αυτό κάνουν οι εγχώριοι Κίσινγκερς και Γκαίμπελς που έχουν «συλλάβει» τη νοοτροπία και έχουν κατανοήσει την ιδιοσυγκρασία του μέσου Νεοέλληνα. Ναι, αισθανόμαστε όλοι μπερδεμένοι, ζούμε αγέλαστοι και εξουθενωμένοι από το πρωί που ξυπνάμε μέχρι το βράδυ ακόμη και στον ύπνο μας μερικοί. Δε διακρίνουμε τον εχθρό γιατί παρουσιάζεται σαν Σωτήρας, όμως η ύπαρξή σας γνωρίζει και ταλαιπωρείται τρομερά από τις επιπτώσεις…

*** Υπουργός ο οποίος δεν έχει πραγματικά δουλέψει ούτε λεπτό στη ζωή του, βασικά στους κύκλους του αυτή η έννοια είναι υποτιμητική, ωστόσο κουνάει το δάχτυλο και μέμφεται σε βαθμό που συνιστά πολιτική εκτροπή εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες. Για τον κ. Χατζηδάκη ο λόγος, ο οποίος θέλει να εγκαταστήσει τον μεγάλο φορολογικό αδελφό μέχρι και στο κρεβάτι όλων μας, ο ίδιος όμως ως αποδεδειγμένα παρακολουθούμενος στόχος δε μας είπε ακόμη τους λόγους που κάποιοι άλλοι εγκατέστησαν έναν άλλο μεγάλο αδελφό, αυτόν της κατασκοπίας στη δική του προσωπική ζωή. (Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.)

*** Μια Κυρία, ευρισκόμενη εν ζωή και σημαίνον μέλος παλαιάς και θρυλικής Ελληνογερμανικής επιχειρηματικής οικογένειας μου είπε κάποτε: «Μας έδωσαν τότε και μια σημαία, μας έκαναν κράτος και μας είπαν προχωρήστε. Πού βαδίζουμε όμως και με ποιους; Θα τα δείτε όλα μπροστά σας και τα επόμενα χρόνια».

Αν σταματήσουμε να βλέπουμε όλη μέρα τους «δολοφόνους» της δημοσιογραφίας και τους δήμιους της αντικειμενικής και πολύπλευρης ενημέρωσης, πάψουμε να παρακολουθούμε μόνο το Σκάι και να διαβάζουμε μόνο το «Πρώτο Θέμα» σταδιακά θα ξεθολώσει το μυαλό και η αντίληψή μας από μια ανεκδιήγητη φαιδρά και συστηματική προπαγάνδα και θα αρχίσουμε να εντοπίζουμε τα ουκ ολίγα πολιτικά και κοινωνικά σημάδια, που υποδηλώνουν ότι η εν λόγω Κυρία δυστυχώς και μάλλον έχει δίκιο…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.