Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΒΟΜΒΑ από Ισπανίδα υπουργό! “ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ο Νετανιάχου ως εγκληματίας πολέμου…”

H υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων Iσπανίας η Ione Belarra Urteaga δηλώνει «ο Νετανιάχου πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για διάπραξη εγκλήματος πολέμου», η Ισπανία στέκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.

Η εν ενεργεία υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων και Γενικός Γραμματέας των Podemos, Ione Belarra, ζήτησε αυτό το Σάββατο το σοσιαλιστικό τμήμα της Εκτελεστικής Επιτροπής να συνεργαστεί για να υποβάλει αίτηση από την κυβέρνηση στην Εισαγγελία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για να διερευνήσει «τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Παλαιστίνη από τον Νετανιάχου.

Σε δήλωση που εκδόθηκε στα μέσα ενημέρωσης, η Belarra ζήτησε επειγόντως τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων που επιτρέπουν την έξοδο αμάχων και την είσοδο ομάδων ανθρωπιστικής βοήθειας και έκτακτης ανάγκης, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να σταματήσει «να είναι συνένοχη με έναν εγκληματία πολέμου όπως ο Νετανιάχου και να αναπτύξει τις διπλωματικές του προσπάθειες για να τερματίσει την «κατοχή του Ισραήλ και το απαρτχάιντ της Παλαιστίνης».

Η αρχηγός του μωβ σχηματισμού τόνισε την κατηγορία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «ενθαρρύνουν» το Ισραήλ στην «πολιτική του απαρτχάιντ και κατοχής που παραβιάζει σοβαρά τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ομοίως, η ηγέτης των Podemos έχει επισημάνει ότι η χρήση των «τρομερών δολοφονιών» αμάχων Ισραηλινών από τις παλαιστινιακές ένοπλες φατρίες ως δικαιολογία για να δικαιολογηθούν τα εγκλήματα του Ισραήλ, γενικά, και η σφαγή της Γάζας, ειδικότερα, είναι κάτι «απολύτως απαράδεκτο».
dimpenews.com

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.