Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σβόλης: “Δεν κοιτάμε ούτε ιδεολογίες, ούτε κόμματα, μόνο την Πάτρα…”

Συνέντευξη Τύπου έδωσε  στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών ο υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Σβόλης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη σταθερά ανοδική πορεία της «Πάτρα Ενωμένη», η οποία μέσω από τη συνεργασία με άλλες παρατάξεις και πολίτες όλων των χώρων, μπορεί να είναι η νέα Δημοτική Αρχή της πόλης μας. Οι κυριότερες τοποθετήσεις του Κ. Σβόλη έχουν ως εξής:

Η αναγνώριση των προηγούμενων Δημάρχων: «Καταρχήν ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με τις ψήφους τους. Τους θέλουμε κοντά μας και την προσεχή Κυριακή και είμαστε σίγουροι ότι τώρα θα είναι πολλοί περισσότεροι. Είμαστε εδώ επειδή οι πολίτες, μας έδωσαν αυτή τη δυνατότητα.

Είμαστε εδώ γιατί υπάρχει μια αυτοδιοικητική πορεία στην Πάτρα. Οφείλω να καταδικάσω τον σημερινό Δήμαρχο που μιλάει απαξιωτικά για τους προηγούμενους Δημάρχους, σαν να μην έχουν κάνει κανένα καλό στην Πάτρα, για τον κ. Καράβολα, για τον κ. Φούρα, για τον κ. Φλωράτο και για τον κ. Δημαρά. Θεωρώ ότι όλοι τους έχουν αφήσει θετικό στίγμα στην πόλη μας κι οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε, όπως ελάχιστο θετικό αποτύπωμα μπορεί να έχει αφήσει και ο σημερινός Δήμαρχος, όμως στην περίπτωσή του δυστυχώς είναι ελάχιστο».

Για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής: «Θέλω να κάνω μια αποτίμηση στο αποτέλεσμα. Το ποσοστό του κ. Πελετίδη είναι περίπου το ίδιο με το 2019, κατάτι λιγότερο. Το δικό μας ποσοστό είναι περίπου διπλάσιο. Σε αριθμό ψήφων, εμείς έχουμε αυξηθεί κατά πολλές χιλιάδες ψήφους, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση έχει 6.000 ψήφους λιγότερους. Εκείνοι, λοιπόν, δεν έχουν την ίδια δυναμική με εμάς.

Αντίθετα έχουν μια καθοδική πορεία. Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε μια δυναμική κι ανοδική πορεία που θα συμπαρασύρει κι άλλες παρατάξεις κι άλλους πολίτες και την Κυριακή θα είμαστε εμείς η νέα Δημοτική Αρχή. Πρέπει να πω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πέτρο Ψωμά και σε όλα τα στελέχη του Σπιράλ που με επίσημη δήλωση στηρίζουν την Πάτρα Ενωμένη. Θέλω να πω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Κεντροαριστερούς, τόσο στον απλό πολίτη με τον οποίον δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, όσο και σε εκείνους τους κεντροαριστερούς που αποδεδειγμένα φορούν βαριά φανέλα τόσο στα αυτοδιοικητικά πράγματα της περιοχής μας, όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Οι συμπολίτες μας αυτοί, μας δίνουν σύνθημα νίκης. Χαιρόμαστε που είμαστε σύμμαχοι. Η δεξαμενή που έχουμε να αντλήσουμε εμείς την Κυριακή είναι πολύ μεγάλη, σε αντίθεση με εκείνη που έχει να αντλήσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Αν πάμε με μια απλοϊκή άθροιση που μπορεί να μην είναι, βέβαια, και απόλυτα σωστή, αλλά δίνει όμως ένα στίγμα, το 25% που πήραμε εμείς συν το 15% του σπιράλ, έχουν ως αποτέλεσμα σχεδόν το ίδιο ποσοστό με εκείνο που που πήρε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Αν εμείς αντλήσουμε δυνάμεις από τη δεξαμενή της Κεντροαριστεράς, η οποία στην Πάτρα έχει μεγάλη παράδοση, θεωρώ ότι θα είμαστε η επόμενη Δημοτική Αρχή. Μια Δημοτική Αρχή για όλους τους πατρινούς. Και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι πολίτες που ψήφισαν και τον Βασίλη Αϊβαλή και τον Πέτρο Ψωμά, οι πολίτες που καταδίκαζαν τη σημερινή Δημοτική Αρχή για την απραξία, για την ανέχεια, για την εσωστρέφεια και για την ιδεοληψία της, θα δεχθούν να γίνουν δεκανίκι στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή και στο ΚΚΕ, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω δίνει οδηγία για λευκό ή άκυρο σε άλλες περιοχές της χώρας. Ο κάθε λογικά σκεπτόμενος πολίτης, πέρα από τις όποιες κομματικές ταυτότητες, θα επιλέξει μεταξύ της συνέχειας μιας πορείας που δυστυχώς οδηγεί προς τα κάτω ή μιας πορείας αλλαγής της πόλης μας, μιας πορείας προς τα επάνω, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.