Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στρώνουν κόκκινο χαλί στη Χαμάς

Η ελληνόφωνη πολιτική τάξη προετοιμάζει την Ελλάδα να υποστεί ό,τι υπέστη το Ισραήλ

Του Παναγιώτη Λιάκου

Αν βλέπετε το μακελειό στο Ισραήλ και φρίττετε με τις σφαγές αμάχων από τους τρομοκράτες της Χαμάς, ετοιμαστείτε να τα δείτε και εδώ και σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Γι’ αυτό αξίζει να διαβάσετε ορισμένες… αποκαλυπτικές δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης συναντήθηκε με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής Yussef Dorkhom (φωτό). Στο σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου διαβάζουμε ότι ο Παλαιστίνιος, που ξέρει ότι έρχονται εδώ, παράνομα, πολλοί συμπατριώτες του από τη Λωρίδα της Γάζας, ζήτησε από την Ελλάδα να τους νομιμοποιήσει σαν εποχικούς εργάτες. Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Κατά τη συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα, ο υπουργός ενημέρωσε τον πρέσβη για τις αυξημένες παράτυπες αφίξεις που δέχεται η χώρα μας τον τελευταίο καιρό, συμπεριλαμβανομένων πολλών Παλαιστινίων, προερχόμενων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο κ. Dorkhom, από την πλευρά του, εξέφρασε το ενδιαφέρον της Παλαιστινιακής Αρχής να διερευνηθεί το ενδεχόμενο υπογραφής διμερούς μνημονίου για την εποχική εργασία και την κινητικότητα».

Μετά τη συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ο Καιρίδης ανακοίνωνε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (στις 26 Σεπτεμβρίου) ότι η κυβέρνηση θα νομιμοποιήσει περίπου 300.000 λαθρομετανάστες για να δουλέψουν στα χωράφια: «Υπάρχουν, υπολογίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου, και περίπου 300.000, δεν είναι σίγουρος ο αριθμός, διότι μιλάμε για παράτυπους, μετανάστες χωρίς χαρτιά. Σε αυτόν τον πληθυσμό των 300.000 θα υπάρξει, πρόθεσή μας είναι, μία λελογισμένη παρέμβαση».

Στις 7 Οκτωβρίου ο Καιρίδης αποκάλυψε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός παράνομων αφίξεων στα νησιά «αφορά Παλαιστινίους από τη Γάζα». Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι πως στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος αριθμός παράνομων αφίξεων αφορά σήμερα Παλαιστινίους από τη Γάζα, διότι μέσω Αιγύπτου πηγαίνουν στην Τουρκία και στη συνέχεια προωθούνται είτε από τον Έβρο είτε από τη θάλασσα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πρόκειται για το 20% των αφίξεων. Και κάποια από τα νησιά μας, όπως η Κως, έχουν πολύ μεγάλη παλαιστινιακή κοινότητα στο κέντρο υποδοχής».

Συνδυάστε όσα είπε ο υπουργός μέσα σε λίγες ημέρες για να καταλάβετε πού οδεύουμε…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.