Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στέφανος Κασσελάκης: Γιατί παντρεύτηκε τώρα τον Τάιλερ

Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε ότι ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να παντρευτεί τον σύντροφό του Τάιλερ και πολλοί αναρωτιούνται το γιατί έλαβε αυτή την απόφαση, αφού έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, οπότε νομικά αναγνωρίζεται η σχέση τους.

Ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος μίλησε σχετικά στην εκπομπή Live News και είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ελληνική ιθαγένεια, καθώς είναι Έλληνας, οπότε μπορεί να μείνει στη χώρα όσο θέλει. Αντιθέτως, ο σύντροφος του είναι Αμερικανός, άρα δεν ισχύει το ίδιο στη περίπτωση του. Παράλληλα, τόνισε ότι ο γάμος μεταξύ δύο ομόφυλων ατόμων δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα.

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αναγνωρίζει τη συγκεκριμένη ένωση και μπορεί να χορηγήσει άδεια παραμονής στο ένα μέλος της σχέσης, σε περίπτωση που προέρχεται από χώρα εκτός ΕΕ.

Έτσι, φέρεται να επιχειρείται δια της πλαγίας οδού ο Τάιλερ να αποκτήσει άδεια παραμονής και να μείνει στην Ελλάδα όσο καιρό χρειαστεί για να είναι δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα. Αναγνωρίζονται όμως, σε πολλές άλλες χώρες και έτσι προκύπτουν διάφορα νομικά προβλήματα σχετικά με το συμβαίνει όταν έρθουν εδώ. Επίσημα η ελληνική νομοθεσία δεν δίνει καν την άδεια παραμονής σε τρίτη χώρα για έναν γάμο που δεν αναγνωρίζει. Εκ πλαγίου όμως, με δικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Έρχονται δηλαδή οι δικαστικές αποφάσεις να αντικαταστήσουν τον νόμο», είπε χαρακτηριστικά ο Όθων Παπαδόπουλος.

Πηγή: newsbeast.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.